Hopp til innhold

Mye TV fra Stavanger jul og nyttår

Stavangers år som kulturhovedstad i Europa er over, og mange har gode minner fra arrangementene gjennom året. Nå kan du få gjensyn på TV i jule- og nyttårshelgen.

Stavanger2008
Foto: Stavanger2008

Julaften sendes en barokkonsert fra St. Petri kirke, med Stavanger Symfoniorkester og Fabio Biondi som dirigent og solist.

Stavanger Symfoniorkester har gjennom en årrekke markert seg som spesialister på tidlig-musikk, og her møter vi dem i et opptak fra Stavangers kulturkirke sist fredag, der bl.a. J.S. Bachs Dobbeltkonsert for obo og fiolin står på programmet: NRK1, Julaften kl. 23.25.


Byterminalen

Andre juledag viser NRK hele musikalen Byterminalen. Rockeoperaen, som var LO og Næringsforeningens bidrag til Stavanger2008, foregikk under betongtaket ved Byterminalen i mai.

Gunnar Roalkvam har skrevet teksten, Håkon Berge laget musikken, og i musikalen opptrer profesjonelle skuespillere og artister som Britt-Synnøve Johansen, Erik Røe og Espen Hana, sammen med lokale dramastudenter og Stavanger Symfoniorkester: NRK2, 2. juledag kl. 19.30

50 minutter med kulturbyåret

Og sist men ikke minst - nyttårsaften viser NRK et 50 minutters program om kulturbyåret. Programleder Petter Nome har fanget opp høstens begivenheter og gir glimt fra den store avslutningsseremonien 6. desember. Vi får også tilbakeblikk på de største arrangementene fra året som gikk: NRK1, Nyttårsaften kl. 21.20