MS Lysefjord på grunn

Oppsummert

MS Lysefjord gikk på grunn ved Brimse i Rennesøy klokka 10.30 onsdag 17. februar 2016.

 • IKKE BILTRAFIKK TIL FISTER:

  Kombibåten Lysefjord, som gikk på grunn i formiddag, trafikkerer vanligivs Fister-øyene og Lysefjorden. Fra klokken 13 ble det satt inn en hurtigbåt i ruten. All biltrafikk vil derfor utgå inntil videre, opplyser Norled.

 • ETTERFORSKER GRUNNSTØTINGA:

  Norled vet ikke årsaken til at hurtigbåten Lysefjord grunnstøtte ved Brimse i Mastrafjorden i formiddag. – Lysefjord blir slept til kai i Stavanger, og vi skal da undersøke båten for å finne årsaken, sier regionsjef Bjørn Egil Søndenå for hurtigbåtene i Norled.

 • MS LYSEFJORD SLEPES TIL STAVANGER:

  MS Lysefjord som grunnstøtte ved Brimse er dratt av grunnen. – Kystvaktskipet KV Bergen har tatt havaristen under slep til Stavanger, opplyser Hovedredningssentralen på Sola. Ingen kom til skade under grunnstøtingen som skjedde på vei fra Brimse til Judaberg.

 • – SER UT TIL AT VI HAR KONTROLL:

  Hovedredningssentralen på Sola har sendt både redningshelikopter og ambulansebåter til MF Lysefjord som har gått på grunn ved Brimse. – Det ser ut til at vi har kontroll. Det er et mannskap på fire og to passasjerer, ingen er skadet, sier redningsleder Ola Vaage ved HRS til NRK. De som er ombord i båten blir trolig tatt til land med en av båtene som er kommet til unsetning.

  MS Lysefjord slepes av Kystvakten
  Foto: Henry Tendenes