Mobiliserer anti-islamister

Norwegian Defence Leauge mobiliserer for å samle flest mulig anti-islamister til demonstrasjonen i Stavanger om fire uker.

Demonstrasjon i Århus
Foto: Øyvind Rønning Nyborg / NRK

Også i Danmark mobiliserer den høyre-ekstreme gruppen. Organisasjonen har opprettet en egen Facebook-side der både danske og britiske medlemmer bekrefter at de vil delta.

Så langt har nærmere hundre sympatisører bekreftet at de vil demonstrere i Stavanger

Også Stopp islamiseringen av Norge (SIAM) mobiliserer.

Frykter bråk


NRK skrev i går at politiet i Stavanger frykter bråk etter at Stavanger kommune har innvilget en søknad fra Norwegian Defence League om å få demonstrere mot planlagte endringer i grunnloven, som kommer 21. mai. Da skal ikke lenger staten holde seg med en religion, og kirken blir mer selvstendig.

Norwegian Defence League (NDL) vil, sammen med Stopp islamiseringen av Norge (Sian), arrangere en tre timer lang markering i protest utenfor Oljemuseet i Stavanger.

Les – Er nok fare for at det blir bråk

Motdemonstrasjon


Dette gjør at vi mister den kristne arven vår. Det åpner opp for at islam likestilles med kristendommen, og vi ser på det som en skremmende utvikling. Derfor ønsker vi å demonstrere. Nordmenn blir ført bak lyset, sier leder av Sian i Rogaland, Kjersti Margrethe Adelheid Gilje.

Ryktet om demonstrasjonen har de siste ukene spredt seg til ulike anti-rasistiske organisasjoner. Disse har fått tillatelse til å avholde en motdemonstrasjon i sentrum av byen samme dag og venter at nær 2000 vil stille.

Bråk


Politiet i Stavanger frykter bråk. Under en tilsvarende demonstrasjon i Danmark for få uker siden – arrangert av Danish Defence League - ble 83 personer arrestert. Nær halvparten av anti-islamistene som dro til Århus fra Norge var fra Rogaland.

Les Mursteiner fløy i lufta under Århus-demonstrasjoner

På Facebooksiden som er opprettet i forbindelse med demonstrasjonen i Stavanger, varsler en rekke sympatisører både fra Norge, Danmark og andre land at de vil dra til Stavanger.

Demonstrasjon i Århus

Bliz-miljøet har også varslet sin deltakelse under motdemonstrasjonen i Stavanger.

Foto: Øyvind Rønning Nyborg / NRK

Støtte


”Danske Defence League, Danish Defence League og SIAD vil gøre alt for at være med til at støtte vores norske brødre og søstres kamp mod vor fælles fjende, Izlam.......NFS”, skriver en av de danske medlemmene på siden.

”Vi vil se om vi kan samle pengene sammen så vi fra DDL, SIAD og Danske D.L. kan komme og støtte vores nordiske brødre og søstre i vor fælles kamp mod izlamiseringen af vores lande..........NFS.”

"Må vise oss i gatene"


En av initiativtakerne til demonstrasjonen i Stavanger skriver:

”Folkens! Jeg ber dere INSTENDIG om å spinke og spare til denne eventen. Det nytter overhodet ikke og sitte å være en nettkriger, her må vi gjøre ord om til handling og vise oss i gaten. At vi var over 30 i Århus var fantastisk, men nå er vi på hjemmebane og vi skal være enda flere. Så vri lommene, let under stolputer, pant flasker, spink og spar! "