Hopp til innhold

Slik jaget han tyven, bare iført boksershorts

Odin Knape hadde bare på seg bokseshorts og joggesko da han jaget innbruddstyven gjennom Haugesund sentrum og til slutt pågrep mannen.

Jaget tyv i bokseren

Se og hør Odin Knape fortelle om da han i natt – kun iført boksershorts og joggesko – jaget og pågrep en tyv i Haugesund

– Jeg ville absolutt gjort det igjen. Jeg sitter igjen med en god følelse, at jeg har gjort en god gjerning. Butikken har fått tilbake verdiene som ble tatt, sier Odin Knape til NRK.

Svensken får skryt av politiet i Haugesund etter at han rundt klokka tre i natt jaget og pågrep en innbruddstyv i Haugesund sentrum.

– Jeg hadde akkurat kommet ut av dusjen da jeg hørte et vindu som knuste, sier Knape.

Deretter bar det ut i natten – kun iført en grønn boksershorts fra Dressmann og joggesko. Se Knape selv fortelle om den dramatiske jakten i videoen over.

Ville hjelpe politiet

Det viste seg at ruta mannen hadde hørt knuse, tilhørte en veskebutikk i handlegata Haraldsgata i Haugesund. Og da Knape kom seg ut, ser han en mann stikke fra butikken med et kassaapparat under armen.

– Jeg ville hjelpe politiet med å ta ham. Man skal jo ikke komme unna med hva som helst, sier Knape.

Jakten fortsatte videre opp Skåregata. På dette tidspunktet har tyven kvittet seg med både kassaapparatet og en sekk han hadde på ryggen. Likevel klarte han ikke å springe fra Knape.

Og i parkeringshuset i Skåregata får den halvnakne mannen fatt i innbruddstyven og utfører det politiet kaller en glimrende pågripelse av mannen.

– Etter kort tid kom politiet og tok seg av gjerningspersonen, en mann i 40-åra, sa operasjonsleder Trond Olav Friberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NRK.no fredag morgen.

– Han hadde det som trengs

Politiet hedrer innsatsen til Knape i boksershortsen.

– Dette er ikke noe alle kan gjøre. Boksershorts eller ikke. Men denne mannen var kapabel til å gjøre det, noe som har med fysikken, alderen og pågangsmotet hans å gjøre, forteller Friberg.

Tyvegodset ble funnet og politiet har opprettet sak. 40-åringen måtte inn i arresten.