NRK Meny
Normal

Politiet: – Sjalusi ligger til grunn for knivstikkinga

Tre menn er pågrepet etter at en mann i 30-årene ble knivstukket i ryggen i sin egen bolig i Haugesund. Mannen er ikke livstruende skadd.

Laster kart, vennligst vent...

Mannen som ble knivstukket er en mann i midten av 30-årene. Han ble oppsøkt av minst tre menn hjemme i sin egen bolig i nordre bydel i Haugesund.

Like over midnatt ringte flere vitner politiet med beskjed om at det hadde skjedd en voldshendelse ute i et boligområdet.

– Mens vi var på vei til stedet i nordre bydel, fikk vi melding om at en mann var knivstukket og at gjerningsmennene forlot stedet i en bil, opplyser operasjonsleder Jarle Utne-Reitan.

Politiet sendte flere bevæpna patruljer og ambulanse til stedet, mens andre patruljer tok opp jakten på gjerningsmennene.

Ble oppsøkt hjemme

Mannen som ble knivstukket er en norsk mann i midten av 30-årene. Han ble oppsøkt av minst tre menn hjemme i sin egen bolig.

– Fornærmede ble utsatt for en rekke slag og han endte opp med en stikkskade i ryggen. Detaljene rundt alt dette må avhørene som skal gjennomføres lørdag bringe på det rene, opplyser operasjonslederen.

Den skadde mannen ble fraktet til Haugesund sykehus. Han skal ikke ha livstruende skader.

Tatt en halvtime senere

Kl. 0040 ble to polske menn i 30-årene pågrepet i en bil på Torvastad. Kl. 0055 ble en nordmann i midten av 20-årene pågrepet i Haugesund.

– De kan knyttes til volden som ble utøvd mot fornærmede og er satt inn i varetekt, sier Utne-Reitan.

Politiet er lørdag morgen i gang med å avhøre de tre gjerningsmennene. Den fornærmede skal også avgi sin forklaring til politiet. Boligen hans skal også undersøkes av politiet i formiddag.

Sjalusi til grunn for volden

– Vi har opplysninger som tyder på at sjalusi ligger til grunn for voldsepisoden, sier operasjonsleder Trond Børge Åsbu til NRK, lørdag morgen.

Han ønsker ikke å utdype dette mer før saken er etterforska mer grundig.

De tre mennene er sikta for grov kroppsskade.

– Det er brukt massiv vold, og et stikkredskap til å påføre skade på mannen, sier Åsbu.

– Anser ikke politiet dette som et drapsforsøk?

– Nei, i utgangspunktet ser vi ikke på denne saken som et drapsforsøk, sier operasjonslederen.