Hopp til innhold

Her ligger restene av en lystbåt verdt mer enn en million kroner

Natt til søndag forsvant lystbåten over bord fra dekket på et lasteskip, mandag morgen var det bare en samling vrakrester igjen i fjæresteinene.

Lystbåt smadret til småbiter mot fjæresteinene

Det var bare vrakrester igjen av Princessen da NRK sin fotograf var på havaristedet mandag formiddag.

– Det var mørkt da båten forsvant. Så langt vet vi bare at den ble tatt av kraftig brottsjø. Det ligger avrevne festereimer igjen på dekket.

Det forteller daglig leder Egil Ulvan i Egil Ulvan rederi AS.

Båten ble revet av lasteskipet sør for Hidra i Flekkefjord. Den traff senere land i Egersund Ifølge Egil Ulvan var det snakk om en brukt Princess 45 med en verdi på mer enn en million kroner.

Les også: Million-yacht falt av lasteskip: – Blir trolig pinneved

Båten var solgt i Molde og skulle fraktes til Oslofjorden. Ulvan opplyser at dette nå blir en forsikringssak.

Plutselig brottsjø førte til at en 45 fots luksusyacht falt av et lasteskip sør for Hidra i Flekkefjord. Yachten traff senere land i Egersund.

– Vi ser ikke at vi kunne gjort noe annerledes. Den var forsvarlig festet med det som kreves av fortøyninger, sier Ulvan til NRK.

Han forteller at rederiet frakter 350 småbåter hvert år og at de har holdt på med dette siden 1967 uten å oppleve uhell.

Forsøkte å berge båten

Yachten drev nordvest mot Stapnes i Eigersund der Johan Fredrik Køste har hytte.

– Kona og meg sat ved frokostbordet da vi oppdaget båten som drev mot land. Vi ble bekymret og tenkte at det hadde skjedd en ulykke og at det var folk om bord, forteller Køste.

Lystbåt knust til pinneved

Det var kraftig vind og grov sjø i området der lystbåten ble knust til pinneved.

Foto: Øystein Ellingsen

Båten Gubben ble sendt ut fra Egersund havn i et forsøk på å berge lystbåten.

– Da vi var ute ved havgapet forstod vi at det ikke var mulig å få til. Å få tak i en båt uten fører i høye bølger er en svært vanskelig oppgave, sier Jan Oddvar Seglem, som førte Gubben.

Da NRKs fotograf var på stedet mandag morgen, fløt en klase med vrakrester på stedet der lystbåten lå og hogget mot fjæresteinene dagen før.

Flere nyheter fra Rogaland