Hopp til innhold

Million-yacht falt av lasteskip: – Blir trolig pinneved

Plutselig brottsjø førte til at en 45 fots luksusyacht falt av et lasteskip sør for Hidra i Flekkefjord. Yachten traff senere land i Egersund.

Plutselig brottsjø førte til at en 45 fots luksusyacht falt av et lasteskip sør for Hidra i Flekkefjord. Yachten traff senere land i Egersund.

HER SLÅS LUKSUSYACHTEN MOT LAND: Johan Fredrik Køste filmet da båten traff land. Her kan du se at den blir slått mot klippene. Senere har den fått enda hardere medfart.

– Jeg vet ikke mer enn at det kom en monsterbølge som tok med seg yachten, sier Egil Ulvan, som driver rederiet Egil Ulvan Rederi AS.

Det var deres lasteskip som tidlig søndag morgen mistet en luksusbåt på sjøen sør for Hidra i Flekkefjord. Ifølge Egil Ulvan var det snakk om en brukt Princess 45 med en verdi på mer enn en million kroner.

Båten var solgt i Molde og skulle fraktes til Oslofjorden.

Yacht falt av lasteskip

Yachten drev i land rett utenfor Stapnes i Egersund. Her er den i ferd med å gå under.

Foto: Johan Aakre

– Trodde det var folk om bord

HRS fikk melding om hendelsen klokken 5.30 søndag morgen, og sendte da ut advarsel til alle båter i området. Yachten drev nordvest mot Stapnes i Eigersund der Johan Fredrik Køste har hytte.

– Kona og meg satt ved frokostbordet da vi oppdaget båten som drev mot land. Vi ble bekymret og tenkte at det hadde skjedd en ulykke og at det var folk om bord, forteller Køste til NRK.

De ringte derfor politiet, som etter en stund fant ut at det trolig var snakk samme båt som lasteskipet hadde mistet. Båten «Gubben» ble sendt ut fra Egersund havn i et forsøk på å berge båten.

Hogger mot klippene

– Da vi var ute ved havgapet forstod vi at det ikke var mulig å få til. Å få tak i en båt uten fører i høye bølger er en svært vanskelig oppgave, sier Jan Oddvar Seglem, som førte «Gubben».

I 12.30-tiden traff båten fjæresteinene utenfor Stapnes i Egersund.

– Den ligger fremdeles og hogger mot klippene. I morgen er nok båten pinneved, sier Johan Fredrik Køste, som synes det er synd å se en så flott båt bli ødelagt.

Egil Ulvan i Egil Ulvan Rederi AS sier de vil få mer informasjon om hva som skjedde da båten havnet på sjøen i løpet av mandagen.

Lasteskip mistet yacht

Flere nyheter fra Rogaland