Cafévertene har merket seg at folk spiser lunsj ute mer enn før. Forretningsfolk med arbeidsplass i sentrum og venner velger cafélunsj fremfor matpakken.
Nikker bestillingen
- Vi har mange stamgjester og faste kunder, sier servitør Vanessa Marques hos Le cafe francais i Østervåg.
- Stamgjestene kjenner vi så godt at det holder med et lite nikk, så er bestillingen gjort, smiler Vanessa.
Mat og jobb = lunsj på café
- Lunsj på café er sosialt, folk møtes og har møter rundt bordet, sier kokk May Britt Stormoen hos Food Story. - Mat og jobb blir mer og mer sammenkoblet, og det liker jo vi, sier hun.
Pulserende
I Stavanger er det særlig i området Klubbgaten - Østervåg det pulserer fra halv tolv til rundt fjortentiden. Da er det ofte travelt på cafeene.
Ikke dyrt
- Mange opplever og at det å spise på café er billigere enn før, sier innehaver Lotte Hovda på Café Resept i Østervåg. - Fra en drøy femtilapp til 150,- kroner bruker folk på lunsjen, sier Lotte.
Lunsj med storbysus
I store byer som London, Paris og New York er det vanlig at folk tar lunsjpausen utenfor kontoret. Nå har denne tendensen også nådd oss.