Luksusflyet er oljet og klart for Houston

I ettermiddag lettet det første direkteflyet til Houston av fra Stavanger lufthavn Sola. SAS og konsernsjef Rickard Gustafson lokker med gullkort til de som kjøper billett.

Mann i flysete

Selveste konsernsjefen i SAS, Rickard Gustafson, var på plass for å prøveligge luksussetene på den nye Houston-ruta.

Foto: Tom Edvindsen / NRK

– Her ser du at vi kommer inn på ganske gode tepper, og her ser du setene som passasjerene får sitte i – de er helt nytrukket, skryter konserndirektør i SAS, Eivind Roald

Vi er om bord på flyet som skal ta de første passasjerene direkte fra Stavanger lufthavn Sola til Houston onsdag ettermiddag. Flyet ser ganske vanlig ut innendørs, men har langt færre seter enn normalt. Alle de 44 setene er nemlig forretningsklasse. Billettene er derfor langt dyrere enn på det gjennomsnittlige USA-flyet – drøye 20.000 kroner tur-retur.

– Vi mener definitivt det er marked for dette. Nå får vi connection fra Oslo på 30 minutter. Du går ut av flyet og rett over til gaten her på Sola, sier Roald.

Flyruta fra Sola blir den raskeste veien til Houston fra Bergen og Oslo. 10 timer tar overfarten.

– Hvor godt må det gå for at dere skal beholde ruta?

– Vi har regnet med veldig konservative tall, så vi trenger ikke veldig full maskin for å få dette til å gå rundt for oss, sier Roald.

Som en ekstra gulrot, får folk som bestiller billett på flyet automatisk gullkort.

– Når vi starter nye ruter så er det vanlig at vi gir spesielle fordeler. Nå må vi huske at seteprisen på dette flyet er så pass høy, så i forhold til hva som kreves for å bli gullkunde hos oss, så innebærer ikke dette veldig store rabatter, sier han.

Direktøren påpeker at ruta blir den mest gunstige tidsmessig, mellom Europa og USA. Flyet går fra Stavanger klokka 16 om ettermiddagen og lander på ettermiddagen i Houston, og så tilbake igjen til Stavanger klokka 22 på kvelden.

– Det er ingen flyselskap som har den sene utgangen, og den sene avgangen tilbake i Europa. Bruker du et av de andre selskapene så har du stort sett ødelagt hele dagen du skal bort, og du har ødelagt hele dagen du skal hjem – så det går bort to dager, sier Roald.

Med denne ruta er det først og fremst KLM som SAS tar opp konkurransen mot, påpeker Roald.

Det første direkteflyet til Houston har 30 passasjerer.

– Det betyr at flyet er mer eller mindre helt fullt, og bookingen i neste uke og utover ser også veldig lovende ut, sier Roald.