Hopp til innhold

Lover ny Lydbølger-festival neste år

Så lenge ingen kommer med plutselige millionkrav etter stormen, blir det festival på stranden på Bore også neste år, lover festivalsjef Per Freisberg.

Lydbølger

Slik så det ut etter Lydbølger-festivalen på Bore sist helg.

Foto: Camilla Pedersen/Lydbølger

Per Freisberg

Per Freisberg, festivalsjef for Lydbølger.

Foto: Camilla Pedersen/Lydbølger

– Stranden er for det meste ryddet, det som gjenstår er økonomisk ryddearbeid, sier Per Freisberg, sjef for Lydbølger-festivalen på Bore.

Festivalledelsen og gjestene fikk seg en solid støkk da stormen «Lena» brått meldte sin ankomst lørdag kveld. Strandfestival ble til strandkaos, og politiet kom og avbrøt det hele.

Hvordan ser det økonomien ut?

– Akkurat nå ser det ut som det skal gå greit dette her, men som sagt: vi har så vidt begynt å se på økonomien. Vi får se hva som kommer inn av eventuelle krav til oss, sier Freisberg.

– Hva mener du med «greit»?

– Jeg håper at vi ikke går i underskudd i alle fall! Hvis vi ikke får et uventet og plutselig krav om en million i erstatning på et eller annet, så skal vi klare å ha festival også neste år, sier han.

Krever bongepenger

Noen titalls av de drøyt 1300 festivalgjestene krever å få refundert pengene de har brukt på drikkebonger, men Freisberg kan ikke love at Lydbølger gjør det samme som Den store sommerfesten på Viste – hvor gjestene får refundert bongepenger.

LES OGSÅ: – Folk sprang overalt, det var helt vilt

– Vi skal gi disse gjestene et ordentlig svar i løpet av neste uke, når vi har hele oversikten, sier han.

Freisberg påpeker at Den store sommerfesten er et stort selskap, som har drevet i mange år og som er eid av flere store aktører. Det er ikke Lydbølger.

– Vi har fått ufattelig mange støtteerklæringer, gjester som sier at vi ikke skal tenke på bongene, og heller fokusere på festival i 2015.

Mistenker bongetyver

Det er nemlig ikke lett å få oversikten over bongekjøpene.

– Noen er kjøpt med kort, noen med penger, og noen er rett og slett plukket opp fra bakken da stormen kom – etter at festen var over, sier Freisberg.

– Vi er redd for at noen uærlige sjeler ønsker å profittere på dette – og det gjør det ganske vanskelig for oss.

Freisberg legger imidlertid til at dette bare gjelder et titalls av festivalgjestene.

– Dette var bare noen få av alle de fantastiske folkene som var der, sier han.

– Er det mange som vil ha tilbake penger for billetten?

– Nei, folk forstår at det ikke var arrangøren sin feil. Det var «Lena» som kom og tok med seg hele festivalen!

Setter pris på støtten

Freisberg synes det er dumt at han ikke fikk gjennomført festivalen, men er først og fremst glad for at ingen ble skadet i stormen.

– Jeg føler også en glede av at publikum slår ring rundt oss og sier: ikke tenk på dette, bare fortsett å jobbe for ny festival, vi skal komme tilbake, vi er klar for 2015!

Flere nyheter fra Rogaland