Lokale finalister i fotofikling

Jøran Berggraf og Anders Instebø har fiklet seg til NM-finalen i fotofikling. Vinneren kåres lørdag.

Før og etter fotofikling
Foto: Anders Instebø

For andre år på rad arrangerer NRK norgesmesterskap i fotofikling. Uttrykket ”fotofikling” oppsto på NRKs humorsnettsider Alltid moro i 2003, og har etter hvert blitt et begrep for å tulle eller leke seg med bilder, gjerne ispedd humor.

Fikler med kroppen

- Jeg ønsker at bildene mine har et lettfattelig poeng og får folk til å trekke på smilebåndet. Aller best liker jeg å fotofikle med mennesker, gi dem en ”extreme makeover”, som fettsuging, hvitere tenner, større bryster og ansiktsløfting, sier Jøran Berggraf (26) fra Stavanger. Den grafiske designeren er en av de tolv finalistene som ble plukket ut blant rundt 800 bidrag.

Fotofikling fra Jøran Berggraf
Foto: Jøran Berggraf

Under selve finalen blir deltakerne blir plassert i samme rom med hver sin PC/Mac og får tre timer til rådighet for å fikle med et bilde etter gitte kriterier.

Satser på intelligens

Konkurrent Anders Instebø (29) jobber også som grafisk designer i Stavanger, men er opprinnelig fra Tønsberg. Selv er han ikke i tvil om at han kommer til å stikke av med seieren.

- Jeg regner med at jeg knuser konkurrentene. Alle de ande kommer til å satse på humor, men jeg satser på intelligens. Jeg liker å lage bilder der folk må tenke litt for å skjønne poenget, sier Instebø.

Direkte på nett

Arrangementet starter kl. 13 i Folkets Hus i Oslo. Andre omgang av konkurransen sendes direkte på NRK nett-tv klokken 15 i morgen ettermiddag. Den redigerte utgaven av hele konkurransen går på NRK2 onsdag 7. mars klokken 17.20.

For mer info se www.nrk.no/fotofikling