NRK Meny
Normal

Lokal bedrift punger ut til matteflinke elever

13 av 30 elever som skal konkurrere i den nasjonale mattekonkurransen Pangea er fra samme klasse på Madlavoll skole i Stavanger. Men ikke alle har penger til å reise til Oslo. Nå gir programvarebedriften Corporater 13.000 kroner til elevene.

Matteklasse

Lærer Guri Wanvig håper at flest mulig av hennes mattefinalister kan reise til Oslo: F.v.: Hedvig Hernes Knivsberg, Mia Løwehr-Eriksson, Ingrid Fatland Øye og Snorre Nygård Berg.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

– 13000 fra en bedrift? Har du hørt! Det er jo helt fantastisk! Jeg hadde aldri trodd at det skulle komme en sånn reaksjon på dette. Det gjør at vi får sendt av gårde litt flere til Oslo, utbryter lærer Guri Wanvig da vi forteller henne nyheten.

Hun er mattelærer i 6. klasse ved Madlavoll skole i Stavanger, og kan nok klappe seg selv på skulderen. Wanvigs elever utgjør nemlig nesten halvparten av de 30 finalistene i den nasjonale mattekonkurransen Pangea.

Problemet er bare at konkurransen holdes i Oslo på lørdag, og Pangea betaler ikke flybillettene. Derfor har det sett mørkt ut for at alle de 13 mattefinalistene fra Madlavoll skal få reise.

Fikk hjelp etter radioinnslag

Men da læreren og elevene fortalte om pengemangelen på NRK Lokalen torsdag morgen, skjedde det noe. Stavanger-bedriften Corporater tok kontakt med NRK. De vil gi 13.000 kroner til Madlavoll-elevene.

– Jeg var ute og reiste i går og tenkte på alle de som får sine drømmer spolert på grunn av flystreiken – og da tenkte jeg spesielt på elever som skal på skoleturer og slikt. Så kom dette på radioen – det traff meg på en måte, sier Corporater-sjef Tor Inge Vasshus, som foreslår at skoleelevene satser på tog eller buss til Oslo i disse flystreiktider.

– Jeg håper at det er flere som hiver seg på her og sponser elevene! oppfordrer han.

Noen har gjort nettopp det. To privatpersoner har bidratt med 1500 kroner hver, og et enkeltmannsforetak med 1000 kroner. Dessuten kom en eldre kvinne innom Madlavoll skole torsdag formiddag med en konvolutt med 500 kroner.

Før pengene begynte å strømme inn, sa en oppgitt lærer Wanvig dette til NRK Lokalen:

– Vi har spurt skolesjefen og søkt om penger fra kommunen, men per dags dato så har vi ikke nok penger til å sende 13 elever til Oslo. Det er også tungt økonomisk for Madlavoll skole å sende så mange, sier Wanvig.

Vil koste 65.000 totalt

De sju som allerede skal reise, har fått penger hjemmefra. Skal alle 13 få reise uten å betale noe selv, vil det koste 65.000 kroner. Læreren må også være med. Problemet er bare at det er stor rift om flybillettene innenlands i Norge på grunn av Norwegian-streiken.

– Nå blir utfordringen: Finnes det et fly på så kort varsel? Eller kanskje vi kan sette opp en buss? spør Wanvig.