NRK Meny
Normal

Leiter med miniubåt

Den drapssiktede 37-åringen blir trolig framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Politiet leter i sjøen

Politiet lette i formiddag med miniubåt etter liket av den savnede Ann Helen Karlsen utenfor Tananger.

Foto: Arild Eskeland / NRK

Politiet leiter i dag med miniubåt utenfor Tananger etter liket av den savnede Ann Helen Karlsen. Leitingen foregår ved innseilingen til Risavika.

Bakgrunnen for leitingen er nye opplysninger som i går førte til pågripelse og drapssiktelse mot en 37 år gammel mann fra Sola.

Mannen skal angivelig ha gått løs på sin tidligere kjæreste, Ann Helen Karlsen, med en hammer på kaia i Tananger. Deretter skal han ha tatt liket med seg ut i båt og dumpet det i nærheten av Risavika havn, skriver VG.

Mannen disponerte på den tiden en skjærgårdsjeep som ble behørig undersøkt av politiet under den første etterforskningen av saken.

Forklaringen stammer fra den siktede 37- åringens ekskone.

Nye søk

Politiinspektør Ernst K. Rossebø i Rogaland politidistrikt ønsker ikke å gå i detaljer om hva kvinnen har fortalt til politiet.

- Vi har mottatt informasjon som vi har drevet etterforskning opp mot, sjekket opplysningene og funnet dem veldig troverdige. Opplysningene har gitt oss skjellig grunn til mistanke og deretter grunnlag til pågripelse, sier Rossebø til NTB.

Dette har gitt oss grunnlag til å foreta nye søk i sjøen, noe vi kommer til å fortsette med inntil videre. Vi har ikke gjort noen funn ennå, men har foreløpig ingen tidsbegrensning på oss når det gjelder disse søkene, opplyser Rossebø.

Dykker

Da Ann Helen Karlsen forsvant i 2005 ble det lett med dykkere i sjøen ved Risavika.

Foto: Marius Harlem / NRK

Varetektsfengsling

37-åringen er tidligere dømt for flere tilfeller av grov vold mot sin ekskone. Paret skal ha skilt lag for noen uker siden. Han nekter i avhør for å ha noe med saken å gjøre.

Rossebø opplyser at 37-åringen er avhørt en gang og vil ikke bli avhørt mer inntil han eventuelt blir varetektsfengslet etter den nye siktelsen. Det vil trolig skje torsdag.

Politiet vil be om fire uker, hvorav de to første i isolasjon og de to siste med brev- og besøksforbud. Etterforskningen nå dreier seg hovedsakelig om vitneavhør i tillegg til søket i sjøen. Vi avhører både nye vitner og vitner som vi tidligere har snakket med, sier Rossebø.

Ann-Helen Karlsen

Ann Helen Karlsen ble sist sett utenfor den siktede 37-åringens leilighet i mars 2005.

Foto: PRIVAT / SCANPIX

Motsetter seg varetekt

Den siktede mannens forsvarer, advokat Arvid Sjødin, sier mannen vil motsette seg varetektsfengsling.

-Han nekter for å ha noe med dette å gjøre, og vil motsette seg kravet om varetektsfengsling, sier Sjødin til NTB.

- Han er helt klar på at dette ikke stemmer og at han vil kjempe mot fengsling, opplyser Sjødin.

Trebarnsmoren Ann-Helen Karlsen (35), oppvokst i Lillesand, bosatt i Søgne, ble sist sett utenfor leiligheten til den nå drapssiktede ekssamboeren i Tornefjellvegen på Tananger natt til søndag 6. mars 2005. Den 37 år gamle mannen ble på 90-tallet dømt for å ha sparket i hjel sin daværende svigerfar.

Politiet leter i sjøen

Politiet har ingen tidbegresning på søket i sjøen

Foto: Arild Eskeland / NRK