NRK Meny
Normal

– Mandatet mitt henger i en tynn tråd

I løpet av valgkvelden gikk Hallgeir Langeland fra å være optimist til nesten sikker på å ha mistet stortingsplassen.

I løpet av valgkvelden gikk Hallgeir Langeland fra å være optimist til nesten sikker på å ha mistet stortingsplassen.

VIDEO: Hallgeir Langeland (t.v.) – frem til nå stortingsrepresentant for SV, fra 10. september trolig kun politiker for samme parti. Her er han sammen fylkesleder i Rogaland, Rolf Bersås.

– De datakyndige sier det ser dårlig ut. For utjevningsmandatet også. Det ser ut til at mandatet henger i en tynn tråd, og at SV og jeg ikke får oppfylt ønsket om å bli Hallgeir den femte, sier SV-politiker Hallgeir Langeland rundt midnatt.

Han refererer til sitt eget uttrykk når han snakker om «Hallgeir den femte». Bakgrunnen er at rogalandsrepresentanten har sittet på Stortinget i fire perioder.

Det er 16 år. Nå er det trolig over.

– Jeg har ikke begynt å føle på det ennå. Jeg venter på det endelige valgresultatet, sier Langeland, og nekter å gi opp helt.

– Kun utjevning er mitt håp

Noen timer tidligere på Folkets Hus i Stavanger. Langeland har akkurat sett valgdagsmålingen klokken 21 og fått bekreftet at partiet hans ligger rett rundt sperregrensen på fire prosent.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Hallgeir Langeland blei skuffa over valdagsmålingen til TV2, men er likevel glad for at SV er over sperregrensa på målingen.

I GODT SELSKAP: Hallgeir Langeland sammen med Eirik Faret Sakariassen og Heidi Bjerga.

– Det var veldig lite. Men vi er over sperregrensen, og det er veldig viktig for utjevningsmandatene landet rundt. Men det kan bli en sen natt før vi vet resultatet av dette, trodde han da.

– Men jeg var forberedt på begge deler – både å havne under og over sperregrensen. Nå er vi over sperregrensen, men vi vet jo ikke om det ender der. Jeg håper jo at det ender på et helt annet nivå enn det er nå.

– Hva tror du om dine egne sjanser?

– Mine sjanser er vanskelig å spå. I 1997 hadde SV ni representanter. Da var jeg på utjevning, og hvis vi har dette resultatet, er det kun utjevning som er mitt håp.

– Hvordan er humøret?

– Jeg har aldri vært kjent for å ha dårlig humør, så jeg tar dette med ro, sier Langeland.

LES OGSÅ: Prognosene viser at Rogaland er blåblått | Tror på stortingsplass i bursdagsgave | Jubel hos Høyre i Rogaland

Artikkelen fortsetter under videoen.

Hallgeir Langeland (SV) har fått valgnervene helt ennå. Men nå er de på vei.

SPENNENDE: Det blir en «grævla» spennende kveld, sier Langeland om valgkvelden, men han har ennå ikke fått skikkelige nerver.

– Her kan alt skje

NRK Rogaland snakket med Hallgeir Langeland før de første resultatene kom klokken 21, og han var da på sin ellevte røyk for dagen. Eller kanskje bare den tiende.

– Jeg har ikke stresset så mye i dag, for det har ikke vært så mye action. Jeg gjorde et intervju i morges med TV2, og så gikk jeg for å stemme. Men det er jo nå det virkelig starter, sier Langeland til NRK.no.

– Hva tenker du om valgdagsmålingen og prognosene?

– Det blir grævla spennende, for å si det på stavangersk. Her kan alt skje. Vi kan i verste fall komme under sperregrensen, eller vi kan plutselig gjøre et byks. Jeg snakket med Audun Lysbakken for kort tid siden, og han sa at vi måtte være forberedt på alt, inkludert å havne under sperregrensen. Og havner vi der ligger jeg tynt an.

Laster Twitter-innhold