NRK Meny
Normal

Kvinne (62) omkom i brann – to barn og en kvinne kom seg ut av huset

En 62 år gammel kvinneomkom natt til torsdag i en brann i en kjellerleilighet på Hana i Sandnes, ektemannen (63) er livstruende skadd. En kvinne og to barn blir tatt hånd om av helsepersonell.

Dødsbrann i Sandnes

Det var i en kjellerleilighet på Hana i Sandnes en kvinne i natt omkom i brann.

Foto: Ronny Hjertås

Nødetatene fikk beskjed om brann i Sigvad Skaldsveg på Hana i Sandnes klokken 03.09 natt til torsdag. Seks beboere var registrert på adressen, og fem av disse oppholdt seg i huset da brannen startet.

Erklært død i løpet av kort tid

– Da vi kom til stedet ble vi møtt av tre beboere som hadde tatt seg ut. Det ble raskt konstatert at det fremdeles var to personer inne i huset, sier operasjonsleder Henning Andersen i Rogaland politidistrikt.

Dette var et eldre ektepar, som bodde i en avskilt kjellerleilighet i huset. Røykdykkere fra brannvesenet gikk inn i boligen og hentet ut de to personene.

– En kvinne ble erklært død i løpet av kort tid, mens en mann, også han i begynnelsen av 60-årene, er fraktet til Stavanger universitetssjukehus med livstruende skader, sier operasjonsleder Henning Andersen i Rogaland politidistrikt.

Ved Stavanger universitetssjukehus opplyser de at mannen er inne til intensiv behandling. Klokka 07.15 er tilstanden hans kritisk men stabil.

Kullosforgiftet

Det ble ikke meldt om flammer på stedet, så ifølge politiet tyder alt på at det dreier seg om en ulmebrann.

– Det utvikler seg giftgasser fra ulmebranner, folk som ligger inne i dette blir kullosforgiftet, sier Andersen.

Det var en kvinne og to barn på åtte og tolv år som kom seg ut av huset. Disse blir nå tatt hånd om av helsepersonell på legevakta på Sandnes.

– Når brannvesenet er ferdig på stedet, vil politiet foreta kriminaltekniske undersøkelser for å prøve å finne årsaken til brannen, opplyser Andersen.

De er også i gang med vitneavhør på stedet.

Laster kart, vennligst vent...

Det var i Sigvad Skaldsveg i Sandnes det brant i natt.