Kvelertak på Rolling Stone-liste

Musikkmagasinet mener Kvelertaks «Meir» er på andreplass blant årets 20 beste metal-utgivelser.

Kvelertak

Det norske bandet Kvelertak. Her er de fotografert før konserten på Slim's Music Club i San Francisco tidligere i år.

Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

På musikkmagasinet Rolling Stone sin liste over årsbeste i metal-kategorien, finner vi en norsk kjenning. Kvelertak har tatt seg inn på listen og presenteres som nummer to med albumet «Meir».

Kvelertak

Konserten under NRK P3s Urørt i 2010. Dette var Kvelertaks gjennombruddsår.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK
Kvelertak, Øyafestivalen 2011

Året etter, 2011, spilte bandet på Øyafestivalen.

Foto: NRK

Det prestisjefylte musikkmagasinet skriver blant annet: «To minutter og 45 sekunder inn i «Bruane brenn», bringer den norske sekstetten sin malstrøm til en pause og lar noe lys flomme inn».

«En slags vill skjønnhet»

Og så kommer adjektivene. Anmelderne skriver at dette er som et heroisk epos og at det «hviler en slags vill skjønnhet» over hele «Meir». Albumet fikk før øvrig terningkast fem hos NRK.

Allerede da albumet kom ut, tidligere i 2013, var det duket for et godt år for Kvelertak. I vår ble bandet hyllet av utenlandsk musikkpresse.

– Musikken deres er ekstremt tilgjengelig, den er opp-tempo, fylt med hooks og er spennende og innbydende. Mange synes nok musikken deres er for smal, men for meg er det ikke sånn, sa Stereogum-journalist Michael Nelson til p3.no i april.

Spilte inn video på taket

Her hjemme har bandet gledet tusenvis av konsertgjengere og begeistret internettverdenen med flere skamroste musikkvideoer.

Tidlig i desember var bandet også nominert i klassen «Årets live» under prisutdelingen P3 Gull, men måtte se seg slått av Kaizers Orchestra. Likevel vant de, på sett og vis – videoen av opptredenen på taket til Sentrum Scene har allerede blitt en hit.

Kvelertak på taket av Sentrum Scene.

VIDEO: Kvelertaks opptreden på taket av Sentrum Scene i slutten av november.