Hopp til innhold

Kronprinsparet besøkte pøbelprosjektet

110.000 unge under 30 år er verken i jobb eller i utdanning her til lands. Kronprinsparet deltok i dag på Pøbelprosjektet i Stavanger, som jobber for å få disse ungdommene i arbeid.

Kronprinsparet besøkte i dag seminaret til Pøbelprosjektet i Stavanger.

Kampen skole i Stavanger fikk i dag et besøk utenom det vanlige.

For kronprinsparet besøkte i dag det årlige seminaret til Pøbelprosjektet, prosjektet som hjelper unge som står utenfor samfunnet til utdanning eller jobb.

Under seminaret ledet Mette-Marit et panel med ungdommer fra alle prosjektene i Kronsprinsparets fond, mens Haakon ledet en samtale med ungdom fra prosjektene.

Fikk fast jobb gjennom prosjektet

En av dem som fekk møte de kongelige var 19 år gamle Tor Erik Jacobsen frå Flekkefjord. Han ble spurt av kronprinsen hva Pøbelprosjektet har betydd for han.

– Opplevelsen var jo helt fantastisk. Det var de beste tre ukene jeg noen gang har hatt på skolebenken, svarte Jacobsen.

Han stod uten jobb, men gjennom Eiddi Eidsvåg og Pøbelprosjektet har 19-åringen fått fast jobb som kassaleiar på Elkjøp.

– Det betyr mye at kronprinsen kommer og hører på det vi sier. Og lytter til hva de unge tror skal til for å få dem ut i jobb, sier Jacobsen.

Kronprinsparet gir støtte

Kronprinsparet sitt fond gir viktige bidrag til at Jacobsen og andre ungdommer får et bedre liv.

– Vi støtter prosjekter som vi mener både har et verdifundament og en visjon som vi synst er bra. Og organisasjoner som vi har tro på at kan vokse, og gjøre en forskjell, sier kronprins Håkon.

Kronprinsparet besøker Pøbelprosjektet