NRK Meny
Normal

– Jeg ga alt jeg hadde

Alexander Kristoff gjorde en suveren jobb og hentet inn utbrytergruppen 500 meter før mål på søndagens etappe i Tour of Norway. Deretter spurtet han fra dem og vant etappen.

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff gjorde en suveren jobb og hentet inn utbrytergruppen 500 meter før mål på søndagens etappe i Tour of Norway.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Katjusja-rytteren så ut til å være sjanseløs da hovedfeltet skulle inn på flystripa på Eggemoen i Hønefoss for siste gang på den 5. og siste etappen av Tour of Norway, som startet på Gjøvik. Vanvittig kjørestyrke gjorde at Kristoff likevel kunne være fremst over målstreken.

Les også: Kristoff sterkest i Larvik: – Det var en syrespurt

– Det var sykt å komme opp der. Jeg ga alt jeg hadde. Jeg visste ikke om jeg orket å spurte, men det gikk. Jeg kjørte helt til det var igjen 500 meter (til mål) for å komme opp, forklarte Kristoff til TV 2.

– Glad for at jeg klarte to etappeseirer

Tyske Gerald Ciolek ga Kristoff tøff kamp i spurten, men stivnet. Det gjorde at han også ble slått av Wanty-rytteren Jean-Pierre Drucker.

– Ciolek startet spurten litt tidlig, og heldigvis stivnet han, sa Kristoff, som etter endt ritt står oppført med to etappeseirer.

Les også: Kristoff: – Det gikk litt i dass

– Det har vært harde løyper i år. Jeg er glad for at jeg klarte to etappeseirer.

I sammendraget ble nederlenderen Marc De Maar vippet ned fra lederposisjonen på søndagens etappe. Polske Maciej Paterski endte etappen på 4.-plass og vant dermed sammenlagt. B

este norske i sammendraget ble Bjørn Tore Hoem fra Sparebanken Sør, som ble nummer sju på den 5. etappen og åtte totalt.