Hopp til innhold

Kristoff sterkest i Larvik: – Det var en syrespurt

Dagens etappe i Tour of Norway endte med norsk seier da Alexander Kristoff (26) vant i Larvik. Han spurtslo Sondre Holst Enger (20) på det tunge oppløpet. Nå varsler unggutten revansje de neste dagene.

Alexander Kristoff og Sondre Holst Enger
Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Sondre Holst Enger

Sondre Holst Enger tar en 'selfie' etter den første etappen av sykkelrittet Tour of Norway onsdag.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

– Det irriterer meg at jeg ikke tok han, men det er fire etapper igjen, da skal jeg f*** meg ta ham, sa Enger til TV 2 etter målgang.

Den lovende Sondre Holst Enger holdt godt følge med Kristoff på oppløpet, men måtte gi tapt nær målstreken og var irritert etter målgang. Kristoff derimot var sliten, men fornøyd.

– Den satt langt inne. Laget gjorde en kjempejobb og fikk meg i en perfekt posisjon. Sondre stresser meg helt til mållinja, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

Dette var andre året på rad Kristoff vinner åpningsetappen i Tour of Norway. I fjor endte han på tre etappeseire totalt.

Tre norske blant de fire beste

Tom Van Asbroeck kom på tredje og Lars Petter Nordhaug endte på fjerde.

Lars Petter Nordhaug forsøkte å gå i den siste lille kneika før oppløpet, men flere av spurterne holdt følge etter angrepet.

Nordhaug avsluttet sterkt og viste at han vil være med å kjempe om sammenlagtseieren i rittet, som Edvald Boasson Hagen vant i fjor.

Dagens etappe ble ekstra skummel på slutten, da regn førte til en våt veibane inn mot Larvik

– Skal du vinne dagens etappe må du være modig, sa Johan Kaggestad da han kommenterte dagens etappe for TV 2.

Han siktet til en avslutning preget av svinger og trangere partier i høy hastighet. Og modig var nettopp det Kristoff var i i de hurtige og svingete partiene de siste kilometerne før mål.

Forventet en tung avslutning

Alexander Kristoff var mannen å slå på dagens etappe med målgang i et regnvått Larvik. I løpet av dagen har rytterne vært innom blant annet Porsgrunn og Stavern.

Ingen klarte å tukte nordmannen som har hatt en sterk vårsesong.

Dette var første etappe i Tour of Norway som totalt består av fem etapper. Distansen på dagens etappe var på 147,5 kilometer, med en avslutning i slak motbakke i Larvik.

– Det blir hardt, det er jo en hard avslutning som ikke er helt skreddersydd for meg, sa Kristoff til procycling.no før start på dagens etappe.

7 mann i brudd

Dagens brudd bestod av syv mann og det var Fernández (Caja Rural), Adrian Kurek (CCC Polsat), Davide Frattini (United Healthcare), Øystein Stake Laengen (Motiv 3 Pro-Cycling), Krister Hagen (Øster Hus-Ridley), Adrian Gjølberg (Team fixIT.no) og Eliot Lietaer (Topsport Vlaanderen).

Alexander Kristoff sitt lag Katusha kjørte mye i front for å ta inn utbryterne og det høye tempoet tæret på bruddet som ble kjørt inn snaue 15 kilometer før mål.

Da kontret Øystein Stake Laengen og fikk med seg Krister Hagen, Kurek og Frattini. Disse ble hentet inn med rundt seks kilometer igjen. Deretter ble det et oppgjør mellom Nordhaug, Kristoff og Sondre Holst Enger.

Ferekalsi Debesay Abrha fra MTN-Qhubeka måtte bryte Tour of Norway etter en velt.

Tour of Norway fortsetter torsdag med en 193,5 kilometer lang etappe fra Drøbak og til Sarpsborg. Rittet avsluttes på Hønefoss søndag.

Siste nytt

  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal