- Uverdig kneblingsforsøk

– Debatten rundt legalisering av narkotika nådde et lavmål med Eddie Eidsvågs utspill, sier en forbannet leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, Arild Knutsen.

Arild Knutsen fra Foreningen for en human narkotikapolitikk

Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, mener debatten om legalisering av narkotika har nådd et lavmål.

Foto: NRK

Knutsen mener utspillene til leder for Pøbelprosjektet i Stavanger Eddie Eidsvågs i debatten om legalisering av narkotika, er uverdige og upassende.

Lavmål

Bakgrunnen for at Knutsen nå går hardt ut mot Eidsvåg, er Eidsvågs kritikk av forslaget til blant andre Torvald Stoltenberg, om å legalisere narkotika.

Det er sikkert behagelig å leve i en arrogansepreget forestillingsverden, der man kan tillate seg å rakke ned på en tidligere generalsekretær i FN, en tidligere utenriksminister i USA, flere tidligere presidenter og regjeringssjefer, menneskerettighetseksperter, intellektuelle forfattere, fremstående næringslivsledere, i tillegg til vår egen Thorvald Stoltenberg. Men det gagner ikke på noen måte debatten.

Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk

Knutsen mener Eidsvågs utspill er et uverdig forsøk på å kneble meningsmotstandere. En knebling av ytringer som hører ikke hjemme i vårt demokratiske og menneskerettighetsbaserte samfunn, sier han.

Les også:

Kritiserer «pøbelrollen»

Knutsen sier videre at protestene til Eidsvåg mangler respekt og er på et slikt lavmål at hans ungdomstiltak Pøbelprosjektet i Stavanger bør gås nærmere etter i sømmene før det offentlige spytter inn mer penger.

– Dersom ungdommen i Pøbelprosjektet er utsatt for den slags innskrenking av meningsytringer og livsstil, kan det være svært alvorlig, sier Knutsen.

– Stikk motsatt, sier Eidsvåg, som mener ungdommene i Pøbleprosjektet lærer å stå for sine egne meninger.

Gagner ikke debatten

Eidsvåg beskylder Thorvald Stoltenberg for å være med på å gjøre ungdommer avhengige av narkotika.

– Dette til tross for at The Global Commisjon on Drug Policy anbefaler modeller som innebærer endelig innføring av aldersgrenser for bruk av cannabis, sier en oppgitt Knutsen.

Det er akkurat som om noen skulle sagt i 1971, rett før homofili ble legalisert, at vi alle måtte begynne å ha sex med en av samme kjønn.

Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk

Det denne debatten fortjener er konstruktive innvendinger der aktørene utfyller hverandre og bringer oss videre, sier Knutsen.

– Vi må få lov til å være uenige, sier Eidsvåg som innrømmer at han har stor respekt for Knutsen.