NRK Meny
Normal

Vil hindre trafikkaos under ONS med kollektivkort

Heidi Bjerga i SV lanserer ideen om å legge egne kollektivbilletter inn i festivalpassene til ONS for å hindre trafikkaos.

Heidi Bjerga

Heidi Bjerga (SV) vil at ONS-deltakerne skal få tilrettelagt kollektivtilbud i forbindelse med arrangementet.

Foto: Magnus Stokka / NRK

Heidi Bjerga

Bjerga tror forslaget hennes vil få bred støtte.

Foto: Stig Marlon Weston / SV

SV i Rogaland vil gjøre det enklere for de 50.000 deltakerne å reise kollektivt under oljemessa ONS i slutten av august.

Heidi Bjerga lanserer derfor en idé om å legge buss- og togbilletter inn i festivalpassene.

– Det vil løse mye av trafikkproblemene som oppstår i forbindelse med arrangementet å reise kollektivt med så mange folk som skal frem og tilbake fra messeområdet på Tjensvoll og rundt hele Nord-Jærenø.

– Vi vil i tillegg få et mye grønnere arrangement da, sier Bjera som sitter i bystyret for SV i Sandnes.

Hun tror dette er et forslag som også vil få støtte fra festivaldeltakerne, og utfordrer Leif Johan Sevland til å ta ballen videre.

– Vi tror at de som kommer til ONS ønsker å bidra til et bedre miljø, og derfor mener vi de må få reise kollektivt.

ONS positiv tanken

I forbindelse med arrangementet for to år siden skrev NRK følgende da ONS ble åpnet:

«Oljefolkets inntog sørget for at trafikken i Stavanger-regionen sto bom stille i morgenrushet tirsdag. Hotellene er fullbooket, i tillegg til at mange privatboliger er leiet ut»

Dette er et kaos også ONS-direktør Leif Johan Sevland vil ha slutt på. Han er derfor positiv til forslaget om legge kollektivbilletter inn i festivalpassene til oljemessa.

– Vi er åpen for det meste og alle gode innspill for å styrke kollektivtilbudet til ONS er noe vi tar positiv imot og som vi vurderer, sier Sevland og forteller at de allerede har videreført tilbudet om gratisbuss til flere steder på Nord-Jæren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Stands på ONS

Både Sevland og Bjerga ønsker å se flere deltakere i buss og tog under ONS 28.–31. august.

Foto: MARTIN SKAU

Vil ta videre ideen

SV vil ikke nøye seg med ONS. De ser for seg en kollektivordning på flere arrangementer og festivaler.

– Jeg tror et festivalpass der tog- eller bussbilletten ligger inne vil gjøre det mye enklere å reise kollektivt på alle arrangementer på Nord-Jæren.

Hun peker på at Vikings hjemmekamper, Rått og Råde-festivalen og Gladmaten burde ha kollektivbilletter lagt inn i arrangementene sine.

– Vil rogalendinger som er glad i å kjøre bil velge dette?

– Ja, det er jeg nokså sikker på, spesielt når det er en festival det er snakk om hvor man skal nyte alkohol og ikke kan benytte bil. Derfor tror jeg dette vil være glimrende når folk ser at buss og tog nytter, abslutter Bjerga