Forsvareren: Kåre Nilsen har tilstått innsidehandel

Fred A. Ingebrigtsens svoger har kommet med tilståelser i politiavhør som kan få konsekvenser også for de andre tiltalte i Acta-saken.

Odd Rune Torstrup

Odd Rune Torstrup er forsvarer for Kåre Nilsen. Han opplyser at klienten har tilstått innsidehandel.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Det er Kåre Nilsens forsvarer, Odd Rune Torstrup, som tirsdag opplyser til NRK at klienten hans i politiavhør har tilstått innsidehandel.

Kåre Nilsen kom allerede i november med den første tilståelsen som har kommet fra noen av de tiltalte i det som betegnes som Norges største innsidesak.

Da erkjente han straffskyld for uaktsom medvirkning til brudd på meldeplikt og markedsmanipulasjon.

Den hovedtiltalte Fred A. Ingebrigtsen avviste da at det dreiet seg om en tilståelse.

Les også: Første tilståelse i «Norges største innsidesak»

Nilsen ble i Stavanger tingrett dømt til seks års fengsel for medvirkning til markedsmanipulasjon og for medvirkning til to tilfeller av innsidehandel.

De sju tiltalte ble i november 2012 dømt for ulovlig handel med Acta-aksjer til en verdi av 3,2 milliarder kroner i perioden 2004 til 2008

Ankesaken pågår nå

Nå pågår ankesaken i Gulating lagmannsrett i Stavanger, og det er regnet at rettssaken skal ta åtte måneder, og avsluttes i mai.

Tingretten dømte Fred A. Ingebrigtsen til ni års fengsel for innsidehandel, markedsmanipulasjon og ulovlig aksjehandel i Acta.

Også de øvrige seks tiltalte i saken ble dømt. De fikk mellom ett og seks års fengsel. Ingebrigtsen og fem av de seks andre dømte har besluttet å anke dommen.