Viking-treneren: – Vi trenger nye spillere

Viking står fortsatt med kun én seier etter ni kamper spilt. Trener Ian Burchnall innser at laget sårt trenger forsterkninger.

Eliteserien fotball 2017: Viking - Aalesund.

Viking-trener Ian Burchnall må konstatere at laget hans fortsatt bare har vunnet én kamp denne sesongen.

– Det er skuffende, sier en preget Viking-trener, Ian Burchnall, da NRK møter ham etter kampen.

Allerede etter elleve minutter ble håpet tent for det hardt prøvde hjemmelaget. Et godt frispark fra Kristoffer Haugen ble stusset i eget mål av Aalesunds Vebjørn Hoff.

Men jubelen hos Stavanger-publikummet stilnet da Aalesund skåret på straffe 17 minutter etter. Og tre minutter før fulltid skjer det som ikke kunne skje for bunnlaget Viking, Aalesund skårer igjen og tar med seg tre poeng hjem til Sunnmøre.

– Vi må rett tilbake på trening. Dette er en veldig vanskelig situasjon, sier Viking-treneren.

– Vi trenger nye spillere

Burchnall visste at denne sesongen ville bli tøff, med et Viking på økonomisk sparebluss.

– Trenger dere nye spillere denne sommeren?

– Ja, vi trengte nye spillere allerede i vinter, men det kunne vi ikke få. Og det visste jeg, jeg visste at jeg skulle jobbe med et lite og ungt lag. Det er virkeligheten, og da får du tøffe kamper. Det er tøft for de unge som ikke har vært i denne situasjonen før, sier Burchnall.

Aalesunds Vebjørn Alvestad Hoff i duell med Zymer Bytyqi under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Aalesund på Viking stadion. Forrige gang de to lagene møttes i Stavanger endte det med 2–3 til Aalesund.

Flere farlige muligheter

Aalesund røk 0–1 hjemme for Vålerenga fredag. Det begynte dårlig for laget også 16. mai.

Selvmålet kom etter en veldig god Viking-periode. I den samme perioden skapte hjemmelaget flere gode muligheter til å score flere mål.

Gjestene brukte litt tid på å finne ut av tingene, men fikk lønn for sin tålmodighet. Laget klarte å ta seg høyere og høyere opp på banen, og det ble etter hvert flere farlige muligheter.

Det var Mustafa Abdellaoue og Edwin Gyasi som skulle snu kampen for bortelaget.

– Litt mer vilje

Sistnevnte satte inn nådestøtet like før fulltid. Gyasi tar med seg ballen langs sekstenmeteren før han klinker ballen i lengste hjørnet. Viking-keeper Iven Austbø er sjanseløs.

Det lå mørke skyer over Stavanger denne kvelden, men Burchnall ser også lyspunkter.

– Jeg synes spillerne viste litt mer vilje, litt mer sjel enn i de forrige kampene, sier han.