Hopp til innhold

- Flybårne TV-kjendiser til ribben

Det er trendy å gi julebordet et kjendis-løft.

Klaus Sonstad

NRK-kjendis Klaus Sonstad, skal underholde på julebordet på Sola Strandhotell fredag kveld.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Det er fredag ettermiddag og de ansatte ved Sola Strand Hotell gjør klar for en travel julebordhelg.

– Lager vi da en helt sakral julestemning med en enslig trompet, så tror jeg det kan bli en fantastisk opplevelse.

Les også: – Gratis julebord motiverer ansatte

Ole Petter Søllesvik er daglig leder i Kulturkompaniet i Stavanger. De arrangerer julebord med underholdning og show. Helst med artister flydd inn fra Oslo.

– Ekstra kjekt når de kommer med fly

– En skal ha kvalitet, ikke nødvendigvis fly inn artister fra land og strand, men ofte velger en gjerne noe som har en liten kjendisappell. Da er det mange å ta av her i regionen, men noen synes jo og det er ekstra kjekt når de kommer med fly.

Kjendisimporten til Stavanger-distriktet i julebordsesongen er omfattende.

– I fjor reiste jeg en søndag med tolv-flyet fra Stavanger til Oslo. Da var det veldig mange kjendiser. Jeg tror faktisk jeg var den eneste som ikke var kjent om bord på det flyet. Vi ser jo at det er veldig mange som er her i helgene. Det er helt riktig, fordi det er et næringsliv som går veldig bra, og det er mange som prioriterer å gi et ekstra løft på julebordet sitt, sier Søllesvik.

From InfoDispatcher.SingleFileImporter

Julebord

Kjendiser på VIP-rom

I ettermiddag var de flybårne TV-kjendisene på plass på Sola. De ble installerte i to VIP-rom på hotellet.

– Vi trøndere er litt sånn: VIP, hva er det, hvor mye ekstra får vi og hva får vi for pengene? Her er de mer sånn: Det er stas, det tar vi! Så spør de etterpå hva det er i pakken. De har allerede betalt, og så spør de, hva får vi for det?

Les også: Dissende deilig delikatesse

Les også: Et hot alternativ på julebordet

Det sier NRK-kjendisen Klaus Sonstad, som er en av dem skal underholde på julebord på Sola Strand Hotell fredag kveld.

Champagne på julebord
Foto: Colourbox

– Opp et hakk prismessig

Julebordsarrangørene merker at kundene er stadig mer opptatt av kvalitet. Det er ikke nok med øl, akevitt, ribbe og pinnekjøtt på en juletallerken.

– Folk er blitt mer og mer kvalitetsbevisste. Det skal være skikkelig, og hvis man først kjøper inn skikkelig mat, skal det være skikkelig drikke til. Da snakker vi nødvendigvis om at en gjerne går opp et hakk prismessig.

Les også: Derfor føler du deg ille dagen derpå

Det sier hotelldirektør Gisle Steffensen. På Sola Strand Hotell har de opp mot 1000 julebordgjester hver eneste helg fram mot jul.

– Det er jo en økning hvert eneste år. I år er det økning på tolv prosent, så det ser hyggelig ut.

Flere nyheter fra Rogaland