NRK Meny
Normal

Ingebrigtsen slås ikke konkurs

Den innsidehandelsiktede ACTA-grunderen har blitt enig med de største kreditorene.

Fred Ingebrigtsen

Fred A. Ingebrigtsen blir likevel ikke slått konkurs.

Foto: Marie von Krogh / SCANPIX

Konkursbegjæringen mot Fred A. Ingebrigsten er trukket tilbake.

- Vi kan med dette bekrefte at det nå er oppnådd enighet med Ingebrigtsens største kreditorer, og konkursbegjæringen fra DnB NOR Bank ASA er trukket tilbake, heter det i en pressemelding fra advokatfirmaet Helliesen-Kvernberg AS

LES: Ingebrigtsen begjært konkurs

I forhandlingene med bankene er det påvist at Fred Ingebrigtsen er solvent og at det derfor ikke er grunnlag for konkursåpning, skriver Ingebrigtsens advokater.

- Ingebrigtsen er betalingsdyktig

Fred A. Ingebrigtsen må betale tilbake mellom 22 og 25 millioner kroner til DNB Nor og Sparebank 1 SR-bank. SR Bank er den største kreditoren med et krav på rundt 16 millioner kroner.

Glitnir hadde opprinnelig et krav på 69 millioner kroner, men dett kravet blir betydelig redusert, ifølge statsautorisert revisor Sven Erga som er økonomisk rådgiver for Ingebrigtsen og hans selskaper i Spring-gruppen.

Handelsbanken blir Ingebrigtsens bankforbindelse fremover.
- Ingebrigtsen sitter med tilstrekkelige midler til å klare seg godt fremover. Det må ikke være tvil om at han er betalingsdyktig, sier Erga.

Arbeidet med å selge Ingebrigtsens feriebolig i Spania fortsetter, ifølge Erga.

Utreiseforbudet opphevet

Det var DnB NOR Bank AS som kom med konkursbegjæringen mot Acta-gründeren i slutten av september.

LES: Ingebrigtsen må selge luksusvilla

Ingebrigtsen fikk samtidig utreiseforbud. Leif Ole Topnes, politiinspektør og leder av felles forvaltningsenhet i Rogaland politidistrikt sa at politiet hadde foretatt beslag av Fred A. Ingebrigtsens pass.

- Dette utreisefobudet er nå opphevet, sier Erga.