Hopp til innhold

Ingebrigtsen må selge luksusvilla

Acta-gründeren Fred Ingebrigtsen sin luksusvilla i Spania er til salgs for 120 millioner kroner.

Fred Ingebrigtsen
Foto: Marie von Krogh / SCANPIX

Luksusvillaen ligger i Las Chapas Playa, like ved kysten av Marbella i Spania. Boligen er på 800 kvadratmeter, og hagen har en størrelse på fem mål. Eiendommen har en 18-hulls minigolfbane, helautomatisk oppvarmet badebasseng på 28 meter og fossefall, jacuzzi for seks personer med utsikt over Middelhavet. Boligen har fem soverom.

Fred Ingebrigtsen ble i juni siktet for innsidehandel i Acta til en verdi av 114 millioner kroner. Han er en av gründerne i Acta, men er nå helt ute av selskapet.

Ingebrigtsen er en av fem personer som er siktet for innsidehandel i Acta. Etter siktelsen ble kjent har Ingebrigtsen fått krav om å betale tilbake penger han har lånt. Tre finansinstitusjoner har kommet med krav, og det har pågått forhandlinger om hvor mye Ingebrigtsen skal betale.

LES: Ingebrigtsen begjært konkurs

Ifølge Kapital var Ingebrigtsen god for 1,5 milliarder kroner i fjor høst, og var en av Rogalands rikeste peroner, men nå er det ikke mye igjen av formuen.

Salget av luksusvillaen i Spania vil forhåpentligvis innbringe 120 millioner kroner. Det har vært to visninger. Megleren som står for salget er også siktet i innsidehandel-saken, men han ønsker ikke å kommentere sin egen siktelse ifølge VG.

- Det har vært nordmenn på visningene av eiendommen. Men målgruppen av salget ligger nok mest sannsynlig i de arabiske landene eller i Rusland, sier Knut Helge Norbotn fra Spanord til VG.

Ingebrigtsen og konen har eid eiendommen siden 2005.

-