Idrettsrådet ut mot alkohol i pausen

Stavanger kommune har bedt idrettsrådet uttale seg om skjenking på idrettsarrangement. Svaret er et rungende nei.

Stavanger Oilers jubler for NM-gull

Idrettsrådet mener ikke tilskuerne skal få lov til å nyte alkohol under Oilers sine kamper. Her feirer spillerne NM-gullet med champagne i 2010.

Foto: Hansen, Alf Ove / Scanpix

I oktober i fjor sa Stavangerpolitikerne ja til at det kan serveres alkohol på enkelte områder i pausen, før og etter hockeykampene til Oilers.

Skjenkebevillingen ble først gitt til og med 1.mars. Den 21. februar ble den utvidet til 1. juli. Den 13. juni skal saken igjen behandles i formannskapet.

I forkant av behandlingen på torsdag har politikerne bedt om høringsuttalelser fra idretten ved blant annet Idrettsrådet. Uttalelsen kommer også i etterkant av tilsvarende søknader om skjenkeløyve på Viking stadion og i Sørmarka Arena.

Ber om avslag

Idrettsrådet har vedtatt følgende innstilling:

«Idrettsrådet råder Stavanger kommune til å avslå søknad om skjenkeløyve utover definerte VIP/restaurantområde med tilhørende matservering som er godt skjermet fra øvrige publikummere.»

De mener det er viktigere at barn skal få oppleve et så rusfritt miljø som mulig enn at noen voksne skal få innta alkohol under idrettsarrangement, og at arrangør skal få tjene penger på alkohol.

– Vi ønsker ikke at alkohol legitimeres under idrettsarrangement, står det i innstillingen.

Idretten er enig

Dermed står idretten mer eller mindre samlet mot alkoholservering, og Idrettsrådet ber Stavanger kommune føre en idrettspolitikk som er i samsvar med Idrettsrådets anbefalinger og Norges Idrettsforbund sine målsettinger.

– Fra idrettens ståsted hører ikke alkohol og idrett sammen. Det folk kommer for å se, er god hockey, sa styremedlem i Norges Idrettsforbund, Tom Tvedt da NIF uttalte seg om saken.

I innstillingen før formannskapsmøtet 13. juni står det:

  1. Skjenkebevilling til Oilers Invest AS for fortsatt midlertidig skjenking av alkohol ved spiserestaurant og barer gis inntil endelig vedtak om permanent skjenkebevilling behandles av formannskapet, dog ikke lenger enn til 31.12.2013. Bevillingen gis på ellers samme vilkår som i tidligere vedtak.
  2. Saken fremmes på nytt for endelig behandling vedrørende permanent skjenkebevilling i aktuelle publikumsområder så snart resultater fra aktuelle høringer og vurderinger foreligger.