Mange hytteinnbrudd i Sirdal

Rundt 12 hytter i Sirdal har hatt tyver på besøk den siste uka. Politiet har vært i flere av hyttene og sikret spor, nå etterlyser de vitner. I formiddag kom det også melding om to innbrudd i Hunnedalen.

Hytter i Sirdalen

I løpet av den siste uken har det vært rundt 12 hytteinnbrudd i Sirdal. (Arkivbilde)

Foto: NRK

Egil Netland

Lensmann Egil Netland i Sirdal

Foto: Arild Eskeland / NRK

Lensmann Egil Netland i Sirdal. Han har egentlig ferie, men måtte innom en tur på jobb i dag på grunn av alle innbruddene.

Innbruddene er meldt fra Feed, Lunde og Handeland på strekningen Bjørnestad-Tonstad opp mot Øvre Sirdal, og altså i Hunnedalen.

Det er mannskap fra politistasjonen i Eigersund som har etterforsket innbruddene i helga. Politioverbetjent Arne Lindland sier de ikke har full oversikt over hva som er stjålet, men at det er snakk om verktøy, fjernsyn og klær blant annet.

Arne Lindland

Politioverbetjent Arne Lindland ved Eigersund politistasjon.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

–Det har vært over 30 innbrudd i Sirdal siden nyttår, det er voldsomt mange, så det virker som noen er på er raid, sier Lindland.

Ber hytteeiere sjekke

Så langt har politiet få spor å gå etter. De etterlyser nå hjelp fra publikum.

–Dersom du ser en bil som ikke naturlig hører hjemme der, trenger vi bilnummeret, med en gang, ikke vent til neste morgen. Det er også viktig at hytteeierne som oppdager innbrudd, melder fra med en gang, og ikke rører noen ting, sier Lindland.

–Tror du deg er eiere som ikke har oppdaget at det har vært innbrudd på hytta si?

–Ja, det ville vært løye om det ikke var det, sier Lindland, Han mener det vil være lurt å sjekke hytta så raskt som mulig.