NRK Meny
Normal

Hund slept etter bil

En hund ble søndag formiddag funnet skadd i Haugesund. Ifølge vitner har den blitt slept minst en kilometer etter en bil.

Hund slept etter bil

Dette er hunden som ble funnet skadd etter å ha blitt slept etter en bil.

Foto: Politiet

Det var ved 1040-tida hunden ble funnet i Skjoldavegen i Haugesund. Den er skadet i den ene labben, og brakt til veterinær, mens politiet gikk ut og etterlyste eier og bilfører.

Den første observasjonen av det som skjedde, er ifølge operasjonsleder Trond Friberg ved Sør-Vest politidistrikt på Haugalandet i krysset Steinsfjellet–Skjoldavegen ved Gåsavatnet. Der ble det sett en bil med en hund stående bak, og at bilen kjørte ut i Skjoldavegen i retning Haugesund.

Hund slept etter bil

Hunden har fått en skade i labben, og blir behandla hos veterinær.

Foto: Politiet

– Et vitne ser der bilen med hunden hengende bak fra bakluka. Vedkommende tror nesten ikke det han ser, men legger seg bak og tuter og blinker, men får ikke kontakt med bilføreren. Ved Eivindsvatnet, cirka en kilometer av gårde, slites båndet og hunden farer ifølge vitnet som en ball bortover veien. Vitnet gjør da det eneste rette – stopper og tar hånd om hunden, forteller Friberg

Hunden er en svart og hvit Shetland Sheepdog, den er chippet, og chippen viser at den en gang har hett Buster.

Hunden er nå til behandling hos veterinær.

– Vi vil understreke at vi ikke er ute etter å ta noen her. Inntil det motsatte er bevist, regner vi dette som et tragisk uhell og vil både hund og eier alt godt, sier Friberg.

Og klokka 1445 kan politiet melde på Twitter at hundens eier er funnet.