NRK Meny
Normal

Her vil nordmenn jobbe og bo

Men de vil heller reise andre steder på ferie!

Stavanger torg nordover

Henimot to av tre nordmenn (62 prosent) kan tenke seg å jobbe i Stavanger-regionen. Nesten halvparten (49 prosent) kan tenke seg å bo her.

Foto: Torunn Westvik Tørneng / NRK

Henimot to av tre nordmenn (62 prosent) kan tenke seg å jobbe i Stavanger-regionen. Nesten halvparten (49 prosent) kan tenke seg å bo her.

Det er bare Trondheim som er mer attraktive enn Stavanger når disse spørsmålene blir stilt. Stavanger er mer atraktiv som arbeids og bosted enn både Oslo, Bergen og Kristiansand.

Når nordmenn blir spurt om hvor de kunne tenke seg å reise, taper imidlertid Stavanger for Bergen og Kristiansand, men slår Trondheim og Oslo.

Dette går fram av det såkalte omdømmebarometeret som Ordkraft har utarbeidet for SpareBank 1 SR-Bank i samarbeid med regionale partnere.

Du kan lese hele omdømmebarometeret her.

–Gode jobbmuligheter

Omdømmerapporten viser at Stavanger-regionen forbindes med olje og gassrelatert virksomhet og at regionen kan tilby god jobbmuligheter.

87 prosent av befolkningen i Norge oppfatter at Stavanger-regionen tilbyr mange interessante jobber for folk med høyere utdanning. På dette området ligger både Bergen og Trondheim rundt 10 prosent bak Stavanger, mens Oslo ligger fem prosent under.

Lite frisk luft og vakker natur

Nordmenn flest ser imidlertid ikke på Stavanger som et veldig attraktvt mål for reiser og ferie. Her scorer både Bergen (93 prosent) og Kristansand (89 prosent) betydelig høyere enn Stavanger (85 prosent).

Når det gjelder nærhet til natur og frisk luft screr Stavangerregionen dårligst (71 prosent) av storbyregionene utenfor Oslo. Til sammenligning er det hele 86 prosent av befolkningen i Noge som mener bergensere har nærhet til natur og frisk luft.

Det er heller ikke så mange som mener at vakker natur er noe fortrinn for Stavanger-regionen. På denne påstanden får Stavanger klart dårligst score utenfor Oslo (71 prosent), mens 86 prosent mener at vakker natur er et fortrinn for Bergens-regionen.