NRK Meny
Normal

Helge Lund: – Vår uro er forsterket

Statoils konsernsjef Helge Lund kunne heller ikke søndag kveld komme med informasjon om hva som har skjedd med fem av selskapets norske ansatte etter terrorangrepet i Algerie.

Helge Lund

Helge Lund kom med en kort uttalelse på pressekonferansen søndag kveld.

Foto: Kent Skibstad / NTB Scanpix

Søndag kveld holdt Statoil nok en pressekonferanse for å orientere om situasjonen i Algerie. Konsernsjef Helge Lund kom med en kort uttalelse til de fremmøtte journalistene, og det ble ingen mulighet til å stille spørsmål etterpå.

Situasjonen er uforandret, opplyste Statoil-sjefen. Det betyr at fem norske ansatte i selskapet fremdeles er savnet.

– Vi er langt inne i det femte døgnet etter angrepet i In Amenas, åpnet Helge Lund med å si.

Leter i ørkenen og på alle sykehus

– Vi vet nå at det er mange drepte. En ny dag uten svar har forsterket vår uro, sa Lund til pressen.

Gisselaksjonen, som begynte onsdag morgen, ble avsluttet lørdag. Siden da har det pågått et omfattende lete- og søkearbeid. Også norske aktører er involvert i dette arbeidet, ifølge Lund, både på gassanlegget, i ørkenen rundt og på alle helsestasjoner og sykehus i nærheten.

Takket for hjelp og omtanke

Kong Harald delte søndag sin medfølelse med familiene som venter på å få svar på hva som har skjedd, og statsminister Jens Stoltenberg har møtt overlevende.

Vi har fulgt situasjonen til gislene i Algerie med bekymring og uro. Våre tanker er hos dem som fortsatt lever i nagende uvisshet, både pårørende og kolleger i Statoil. Vi føler sorg over drepte gisler fra mange land og samtidig lettelse over våre egne og andre som har kommet trygt hjem. Harald R

kongehuset.no

Konsernsjef Helge Lund uttrykte takknemlighet overfor både kongehuset, norske myndigheter, helsevesenet og alle andre som har gitt hjelp eller støtteerklæringer.

– På vegne av oss alle i Statoil vil jeg takke dem. Bistanden og sympatien varmer, sa Lund.

– I denne kritiske situasjonen ser vi også det av medarbeiderne i Statoil. Vi er alle berørt. Alle står sammen, viser omsorg og er til stede for hverandre. Dette vil vi trenge i tiden som kommer. Den blir krevende, avsluttet han.