Hopp til innhold

Naboene har lenge klaget over sikkerheten på dødsvegen

Beboere i Klepp har lenge klaget over sikkerheten på Lalandsvegen, hvor en 12 år gammel gutt ble påkjørt fredag kveld. Gutten døde av skadene lørdag.

Lalandsvegen i Klepp

LALANDSVEGEN: Senest i september i fjor skrev en beboer i Lalandsvegen brev til kommunen der det stod: «Må det verkeleg skje ei dødsulykke for nokon her vaknar?». Lørdag var tragedien et faktum.

Foto: Rolf Marnburg / NRK

– Det er en vei der folk kjører fort. De tar ikke hensyn til noen fartsgrenser, det er bånn gass, sier Tordis Westergård til NRK.

Hun er blant naboene til Lalandsvegen, nær Klepp stasjon i Rogaland, der Olav Hovda ble påkjørt og drept da han gikk på rulleski med faren sin.

Mange bilister holder en svært høy fart på skoleveien, som også brukes mye av tungtransport. Naboer etterlyser gang- og sykkelsti på strekningen.

«Må det verkeleg skje ei dødsulykke (...) »

Beboerne i området har lenge etterlyst utbedringer i form av gang og sykkelsti.

Senest i september i fjor skrev en beboer i Lalandsvegen brev til kommunen der det stod: «Må det verkeleg skje ei dødsulykke her før nokon vaknar?».

Lørdag var dødsulykka et faktum, da 12-åringen døde av skadene på sykehus fredag kveld.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Blomster på Lalandsvegen

Blomster lagt ned på ulykkesstedet der Olav ble påkjørt.

Foto: Rolf Marnburg / NRK

Men kommunen har ingen planer om å gjøre veien sikrere med det første.

– Den veien er én av flere veier som er blitt nevnt som en av de som burde komme inn på utbedringslista, og det må vi vurdere neste gang den planen skal diskuteres, men sånn er det jo også for mange andre veier, så jeg kan ikke si noe sikkert nå om hvordan det vil gå, sier ordfører i Klepp, Ane Mari Braut Nese.

– Men når folk lenge har etterlyst tiltak og peker på at det er en farlig vei, hvorfor er ingenting gjort?

– Det er veldig mange veier, som er farlige, men vi er nødt til å begynne i en ende og vi jobber oss gjennom dem, sier Nese.

Politiet: – Den høyest prioriterte saken her

Mandag er det igjen hverdag for politiet, og de kan trappe opp arbeid med å finne sjåføren som kjørte på 12-åringen. Så langt har personen ikke meldt seg.

Lensmannen i Klepp, Hans Kyllingstad, sier de blant annet kommer å jobbe opp mot bomstasjoner i distriktet.

– Vi kommer til å samle opp opplysninger om hvem som har passert og ikke, slik at vi kan legge et puslespill av det, sier Kyllingstad.

– Det er klart at dette er den saken som er høyest prioritert i hele distriktet for tida, og derfor legger vi inn en del ressurser for å få hull på saken, sier lensmannen.

Mandag morgen sier politiet i Rogaland til NRK at de har mottatt flere tips om påkjørselen i løpet av natten. Ingen er foreløpig pågrepet.

Blomster på Lalandsvegen

Blomster på Lalandsvegen søndag.

Foto: Magnus Stokka / NRK