NRK Meny
Normal

Gunn Rita får testet OL-løypa

Gunn Rita Dahle Flesjå får likevel trene i OL-løypa i Beijing. Kineserne ville bare la Dahle Flesjå trene en time, men de har nå snudd.

Gunn Rita Dahle Flesjå
Foto: NRK

- Dette var gode nyheter. Det hadde blitt feil om tre kinesiske jenter skulle få trene i løypa så mye de ville, mens vi kun hadde fått en time. Dette handler om fair play, forteller Gunn Rita Dahle Flesjås mann og trener, Kenneth Flesjå, til NTB.

Prøve-OL

Norges Cykleforbund tok kontakt med Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og ba om at det ble arrangert prøve-OL for kvinnene etter at kineserne tidligere uttalte at det ikke skulle arrangeres prøve-OL for kvinnene i terrengsykkelløypa.

Onsdag ble det klart at damene skal sykle i traseen lørdag 22. september. De to har vært i Kina i forbindelse med markedsføring av Gunn Ritas sponsor. Begge gangene har de spurt OL-arrangøren om å se løypa, men er blitt nektet.

Prinsippsak

- Da vi fikk høre at det ikke skulle bli arrangert prøve-OL for damene ble det rabalder. Det har vært fast med prøve-OL siden Atlanta i 1996. Og i terrengsykling er damene og herrene likestilte. Derfor har dette vær ten prinsippsak for Gunn Rita. Nå synes jeg at UCI har gjort en god jobb, sier Flesjå.

Det er viktig for rytterne å få en følelse med løypa. Med kunnskapen de nå får kan de sette opp sykkelen slik at den er best mulig tilpasset traseen i Kina.

Den regjerende olympiske mesteren i terrengsykling er for tiden i Italia hvor hun skal sykle terrengsykkelritt de to kommende ukene. 22. april starter terrengsykkelsesongen for fullt med verdenscupåpningen i Belgia. (©NTB)