NRK Meny
Normal

Vegvesenet: – Slike ting kan skje, og det skjer

FV45 er åpnet igjen etter raset søndag kveld. Vegvesenet mener bilistene må regne med at slike ras kommer langs denne veistrekningen.

FV45 er åpnet etter raset i Oltedal

FV45 er åpnet igjen etter raset søndag kveld. Vegvesenet mener bilistene må regne med at slike ras kommer langs denne veistrekningen.

– Det se ut som om det som skulle rase ut, det har rast ut. Det er ikke noen fare for at det skal rase derfra i alle fall.

Det sier geolog Svein Magnus Halsne etter at han mandag formiddag undersøkte rasstedet ved FV45 i Oltedal. Vegvesenet har også undersøkt hele fjellsiden fra helikopter.

Rassted Oltedal

Statens vegvesen og geologer tok seg mandag formiddag inn i rasområdet ved FV45 i Oltedal.

Foto: Arild Eskeland / NRK

Geologen forteller at det er blokker på til sammen fire-fem kubikkmeter som har rast ut på FV45.

Det ligger igjen noen blokker i fjellsiden, men disse «ser stabile ut». Statens vegvesen skal etter hvert vurdere om disse blokkene skal tas ned.

– Slike ting skjer

Prosjektleder Eyvind Stangeland i Statens vegvesen mener at sikkerheten langs denne strekningen av FV45 generelt er «grei nok».

Eyvind Stangeland

Prosjektleder Eivind Stangeland i Statens vegvesen håper FV45 kan åpne i løpet av mandag.

Foto: Arild Eskeland / NRK

– Vi har mange av disse veiene i Norge. FV45 er en vei med en del røys, så slike ting kan faktisk skje på vinterstid, og det skjer. Vi prøver så godt vi kan å ordne opp og sikre på de beste måtene vi kan, men vi kan jo aldri garantere noe, sier Stangeland.

Trafikkproblemer

Det var klokken 19.20 søndag kveld at det kom melding om steinras på FV45 ved Ragsvatnet øst for Oltedal. En bil som ble truffet av en stein ble totalskadet, men ingen av de fire personene i bilen kom alvorlig til skade.

FV45 ble stengt mellom Oltedal og Dirdal, og trafikken ble dirigert forbi Gloppedalsura mot Vikeså.

Raset førte til store trafikkproblemer søndag kveld.