Bil truffet av steinras ved Oltedal – veien blir stengt til mandag

Én bil er totalskadd etter at den ble truffet av et steinras som gikk over fylkesvei 45 øst for Oltedal i Rogaland søndag kveld. Ingen personer fikk alvorlige skader. Veien er stengt til i morgen og på grunn av fare for nye ras.

Ras ved Oltedal

INGEN ALVORLIGE PERSONSKADER: Denne bilen ble totalskadet i møte med en av steinblokkene som kom ned fra fjellsiden. Heldigvis ble ingen av de fire personene i bilen alvorlig skadet.

Foto: Erik Waage / NRK

– Vi har flere politipatruljer på plass. De har stengt av vegen for det er fare for at flere steiner kan komme ned, sa Trygve Ravndal i Rogaland politidistrikt til NRK.no like etter ulykken.

Kø i Hunnedalen

LANGE KØER: Det er lange køer etter ulykken. Dette bilde er fra Hunnedalen litt tidligere i dag, allerede da var det kø på grunn av alle som skal hjem fra skihelg Sirdal.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Klokken 19.20 kom melding om steinraset over fylkesvei 45 øst for Oltedal ved Ragsvatnet. En bil ble truffet av en stein og er totalskadet.

Bil full av folk og hunder

I bilen satt fire voksne personer og tre hunder.

– Ingen ble alvorlig skadet, men to kvinner er fraktet til legevakt med lettere skader, operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Brit Randulff.

I tillegg til politiet har også brannvesenet og ambulanser kommet frem til rasstedet. Klokken 20.40 er det klart at fylkesveg 45 blir stengt mellom Oltedal og Dirdal fram til mandag. Omkjøringen skjer via Gloppedalsura til Vikeså for dem som kommer fra Hunnedalen.

– Vi må holde det stengt frem til geologer har fått sett på rasstedet og vurdert rasfaren, og det må skje i dagslys, sier Randulff.

Det skal ikke ha gått flere ras enn dette ene.

Ras i Oltedal

Ingen fikk alvorlige skader i raset.

Foto: Erik Waage / NRK
Laster Twitter-innhold

Store trafikkproblem

Ulykken skjedde like ved innkjøringen til Oltesvik mellom Dirdal og Oltedal, og all trafikk er stoppet på grunn av raset.

Politiet ber alle som kommer kjørende fra Sirdal mot Sandnes om å kjøre over Gloppedalsura mot Vikeså.

– Det er store trafikale problem, køen står omtrent helt til Vest-Agder, sier Ravndal til NRK.no klokka 20.15.

Politiet kjenner ikke omfanget av raset, men det kan hende at det har vært større enn det ser ut som på veien, med tanke på at deler av raset kan ha gått ned i vannet på andre siden av veien.

Raset skal ha skapt et dypt søkk i veibanen.

Det er ikke første gang det går steinras på dette veistrekket.

Laster kart, vennligst vent...
Laster Twitter-innhold