NRK Meny
Normal

Frp: – Nedgangstidene vil merkes i kulturlivet

Men ordfører Christine Sagen Helgø (H) lover at Stavanger fortsatt skal være en kulturby, er meldingen fra Frps ordførerkandidat motsatt: – Nå blir det smalhans, sier Christian Wedler.

Debatt fra kulturhuset

Frps ordførerkandidat Christian Wedler møtte Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) til kulturdebatt på Arneageren i Stavanger.

Valglogo

Det er nedgangstider i oljebyen. Det vil få konsekvenser for den offentlige støtten til kulturlivet, fastslår ordførerkandidat Christian Wedler (Frp):

– Det siste tiåret har Høyre bygget store og flotte ting. Nå blir det smalhans. Frp kan ikke være med på at kulturen blir styrket i en tid hvor vi får mindre penger til skole og eldreomsorg, sier han.

Stavanger var europeisk kulturhovedstad i 2008, det ble satsa tungt på kultur. Grunnsteinene for det nye konserthuset ble lagt ned, og huset åpnet i september for tre år siden. Nå er det nedgangstider i olja.

NRK inviterte derfor til kulturdebatt lørdag på Arneageren i Stavanger – som en del av NRK valgstafett.

Ordfører Christine Sagen Helgø (H) påpeker at Stavanger vil fortsette å bruke mye penger på kultur.

– Vi må ha noe å leve for

– Vi bruker 3000 kroner per innbygger hvert år på kultur, mot det norske gjennomsnittet på 2000 kroner hvert år.

– 130.000 mennesker var innom konserthuset det første året. Det er en knallsuksess! Vi kan ikke bare ha noe å leve av i denne regionen, vi må også ha noe å leve for, konstaterer Sagen Helgø.