NRK Meny
Normal

Fredsjobb for Kongsgård

Kongsgård videregående skole skal i samarbeid med Stavanger 2008 jobbe med prosjektet "Fredens ansikt".

Kongsgård videregående skole

Kongsgård skal samarbeide med Stavanger2008 om fredsprosjekt (Arkivfoto)

Foto: Gunnar Kleiberg / NRK

Prosjektet er basert på fotografier av fredsprisvinnere fra 1970 og frem til i dag.

Fotografiene som er tatt av den kjente franske fotografen Micheline Pelletier er kjernen i prosjektet som vil prege undervisning og elevaktiviteter på Kongsgård skole gjennom hele 2008.

Selve utstillingen åpner 10 september og vil vare frem til 19. september.

Fredsprisvinnere

Gaz de France har gjennom en årrekke samarbeidet med fotografen Micheline Pelletier om prosjektet Figure de Pais og tilbød Stavanger2008 hele utstillingen inkludert en komplettering av bildesamlingen med fredsprisvinnerne til og med 2006.

Selskapet bidrar også til finansieringen av utstillingens øvrige kostnader og går inn som Kultursupporter2008. Utstillingen sammenfaller i tid med prosjektet Point of Peace.

Imponert

Skolen har rike tradisjoner for internasjonalt arbeid og blant skolens tidligere elever finnes personer med sterk tilknytning til fredsarbeid. Stavanger2008 er svært imponert over den mottakelse prosjektet har fått blant skolens administrasjon, elever og lærere.

Skolen har uttrykt at de er glade for å ta del i prosjektet. Elever og lærere er allerede godt i gang med ide og planleggingsarbeidet, heter det i en pressemelding.