Forsvarer: – Helsetilstanden for Tina-siktet er forverret

Helsetilstanden til 36-åringen som skal ha blitt utpekt som hovedmannen i drapet på Tina Jørgensen, har blitt verre, ifølge forsvarer Thomas Randby.

Tina Jørgensen ble funnet i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i Rogaland.

Tina Jørgensen ble funnet i denne kummen på parkeringsplassen utenfor Bore Kirke i 2000. Høsten 2015 ble fire personer siktet for drapet.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Tina Jørgensen

Tina Jørgensen ble skal ha blitt drept under Bybrua i Stavanger. Hun ble 20 år gammel.

Foto: Politiet

– Helsetilstanden for min klient er ikke bra, rett og slett, sier Randby til NRK.

Den 36 år gamle mannen fra Lyngdal, den tredje av totalt fire siktede som ble pågrepet for snaue to uker siden, var dårlig også under det første fengslingsmøtet. Mannen skal i avhør ha blitt pekt ut som en av dem som var til stede under Bybrua i Stavanger da Tina Jørgensen (20) ble drept.

Nå hevder Randby at 36-åringens helsetilstand har blitt dårligere som følge av varetektsfengslingen.

– Det har vært krevende for ham å sitte denne relativt lange tiden i full isolasjon. Situasjonen hans er forverret, sier forsvareren, som hevder hans klient var syk allerede før han ble pågrepet.

– Det som har skjedd den siste tiden har forverret situasjonen.

Tina Jørgensen

Politiet jobber ut ifra en teori om at Tina Jørgensen skal ha blitt drept under bybrua Stavanger.

Foto: Hansen, Alf Ove / NTB scanpix

Isolert

I den første runden med fengslingsmøter ba politiet om fire uker varetekt for alle de fire siktede. Dette fikk politiet gjennomslag for når det gjaldt tre av de siktede, men ikke Randbys klient.

36-åringen fikk ble varetektsfengslet i to uker på grunn av sykdom. Begge ukene i full isolasjon, med brev – og besøksforbud. Dette fordi politiet vil hindre at de siktede kommuniserer med hverandre, eller andre som kan ødelegge bevis i den omfattende etterforskningen av drapet på Tina Jørgensen.

Senere denne uka kommer politiet etter alt å dømme til å be om at 36-åringen varetektsfengsles på nytt. Politiadvokat Herdis Traa var tirsdag ikke tilgjengelig for kommentar angående denne saken.

Nytt avhør

Thomas Randby

Forsvarer Thomas Randby sier helsetilstanden til hans klient er forverret.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

– Er det forsvarlig at han sitter i varetekt?

– Hva som er en forsvarlig kommer an på hvilken tålegrense vi ønsker å ha i et rettssamfunn som vårt. Jeg håper i alle fall han ikke skal holdes i isolasjon lenger, sier Randby, som ikke ønsker å gå inn på hva som gjøres for å ivareta 36-åringens helse.

– Fengselet har sine rutiner for å ivareta mennesker under isolasjon. Jeg har også inntrykk av at min klient følges opp noe utover det, sier han.

Politiet fortsetter denne uken sin etterforskning av drapet på Tina Jørgensen. Politiet har bekreftet at de vil legge seg på en mer konfronterende linje når de nå gjennomfører nye avhør med kameratgjengen fra Lyngdal.

Alle de fire nekter straffskyld for drap eller medvirkning til drap.

Tirsdag var også en annen av de siktede, også han 36, i nye avhør med politiet. Hans forsvarer, Trond Wåland, opplyser at hans klient fortsatt nekter straffskyld.

– Han nekter fortsatt for å ha noe med dette drapet å gjøre, sier Wåland til NRK.

Krimtekniker med sekk som ble funnet ved Tina Jørgensen

Denne sekken ble funnet sammen med Tina Jørgensen i kummen ved Bore kirke. Jørgensen ble funnet delvis dekket av vann, og biologiske spor på funnstedet ga liten hjelp for politiet.

Foto: Hansen, Alf Ove / NTB scanpix