Viking forfølger ikke rasisme-påstand

Peter Ijeh står fast på at Starts Kristofer Hæstad kom med rasistiske bemerkninger under kampen i Kristiansand i går. Men Viking kommer ikke til å forfølge saken.

Peter Ijeh
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

I dag hadde Vikings sportsdirektør Egil Østenstad en prat med Peter Ijeh om den omdiskuterte - og mye omtalte - rasehetsen under tippeligakampen mellom Start og Viking i går kveld. Og Viking-spissen står fast på det han sa etter kampen: At "Doffen" Hæstad kom med rasistiske tilrop etter en duell.

- Peter har fortalt hva han hørte på banen, og jeg har ingen som helst grunn til ikke å tro på ham, sier Østenstad til NRK.

- Over streken

- Hva var det som ble sagt?
- Det ønsker jeg ikke å gjengi, men det Peter fortalte, er langt ut over det vi kan tillate på en fotballbane. Hæstad gikk over streken, sier sportsdirektøren.
Som altså ikke ser noen grunn til å tvile på nigerianerens versjon av saken.
Kristofer Hæstad selv avviser på det sterkeste at han har kommet med rasistiske tilrop. Start-spilleren mener derimot at det var Ijeh som oppførte seg ufint - blant annet ved å snyte seg på Starts kaptein.
- Peter nekter for at han gjorde det, sier Østenstad.

Forfølger ikke

Selv om Viking-ledelsen mener Starts landslagsmann gikk langt over streken med sine uttalelser til Peter Ijeh, vil ikke klubben forfølge saken og be om at Hæstad blir straffet av fotballforbundet.
- Det er nesten umulig å bevise hva som ble sagt. Det blir ord mot ord, og derfor kommer vi ikke til å bruke mer energi på denne saken, sier Egil Østenstad.