NRK Meny
Normal

- Rasisme et problem

Rasisme er et alvorlig problem i norsk fotball, mener SOS Rasisme, som vil ha en avklaring på hva som ble sagt til Peter Ijeh under under kampen mellom Viking og Start.

Peter Ijeh
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

- Rasisme er et problem i fotball, foreløpig mindre i Norge enn i resten av Europa, men det er likevel et alvorlig problem, sier nestleder i SOS Rasisme, Ole Melby Pettersen.

Mer legitimt

Han liker på ingen måte at fotballklubben Viking ikke forfølger saken hvor de mener at Ijheh ble utsatt for rasisme. Han frykter at dette kan gjøre rasisme mer legitimt.

- Det er synd at Viking ikke vil gå ut med det som er sagt. Hvis klubben virkelig mener det falt rasistiske kommentarer, så bør de forfølge det, mener han.

Ampert

Det var til tider meget ampert i kampen mellom Start og Viking på søndag. Vikings Peter Ijhe mener Starts Kristofer Hæstad kom med rasistiske tilrop under kampen.
Ijeh selv sa til TV2 i går at Hæstad skal ha kalt ham noe slikt som "a fucking black monkey". Dette benekter Start-spilleren.

- Reaksjoner

Viking vil ikke forfølge saken, men ønsker en granskning fra Norges fotballforbund, som har tatt tak i dette på eget initiativ.

- Det er bra at NFF krever en forklaring i denne saken. Det er viktig å få en avklaring rundt hendelsen. Stemmer det Viking sier, bør hendelsen få sterke reaksjoner, sier Melby Pettersen.