For en fest!

Hvem sa at ingen andre enn Peter Ijeh kunne skåre mål for Viking!

Nikolai Stokholm skårer på straffe mot Lyn

For da alle minst forventet innviterte Viking til målfest!

4-2 endte det til slutt. Det kunne ha blitt både fem og seks hjemme mot Lyn foran et rekordstort publikum på Viking stadion.

- og det på selveste kvelden før nasjonaldagen!

Det store spenningsmomentet før kampen var hvordan Viking skulle klare seg uten midtbanemotoren Jone Samuelsen og måljegeren Peter Ijeh - som begge sonet for rødt kort.

Men Viking gjorde alle spådommer til skamme.

Nervøst

Viking åpnet imidlertid nervøst og hjemmelaget fikk også en elendig start på 17.mai-vorspielet. Allerede etter tre minutter skåret Lyn på frispark.

Muren foran Iven Austbø hoppet, og markkryperen fra Ståle Stensaas gikk inn ved stolperoten. Den burde kanskje Iven Austbø tatt.

Men ni minutter senere var det duket for 1-1 og det første eliteseriemålet skåret av en nordmann på Viking på åtte måneder. Det var til gjengjeld en perle. Alexander Ødegaard mottok ballen med ryggen mot mål, tverrvendte og skjøt knallhardt i mål fra om lag 20 meter.

Sikkert

Viking skapte flere sjanser utover i omgangen og spilte til dels god angrepsfotball mot et usikkert Lyn-forsvar. Hannes Sigurdsson hadde en eventyrlig dobbeltsjanse etter 38 minutter, men Gustafsson reddet først en gang og deretter også returen fra samme Sigurdsson.

Men Viking fortsatte å skape sjanser

På overtid i 1. omgang fomlet Lyn-forsvaret på nytt, Andre Danielsen fikk ballen innefor 16-meteren, utfordret og ble felt. Nicolai Stokholm skåret sikkert fra straffemerke og Viking gikk til pause med en fortjent 2-1 ledelse.

Pimpong

2. omgang startet nesten like dårlig for Viking som første. Knapt tre minutter var spilt da Ragnvald Soma reddet på streken etter skudd fra Magnus Powell. Men bare minuttet etter sendte Alexander en lang lissepasning frem mot Razak Pimpong. Den lynraske afrikaneren forserte noen meter og skjøt knallhardt ned i hjørnet. Det var Pimpongs første eliteseriemål for Viking. Samme Pimpong hold på å gjøre 4-1 noen minutter senere på en tilsvarende situasjon og etter nok en pasning fra Ødegaard. Men denne gang reddet Gustafsson skuddet.

Mer mål

Men Viking var innstilt på fest. Og etter 71 minutter var det tid for nok en danske. En nydelig langpasning fra Stokholm og Søren Berg dundret ballen i mål.

Et lite tilbakeslag var det at Lyn reduserte til 2-4 ved Edu, to minutter før full tid. Men det var på ingen måte nok til å hindre at de aller fleste av de 16448 tilskuerne på Viking stadion gikk hjem etter årets beste vorspiel.