NRK Meny
Normal

Vervet førti nye medlemmer på én skoledebatt

Ungdommen strømmer til de politiske partiene. Unge Høyre satte seg et mål om å verve hundre nye medlemmer før valget, og de er snart i mål. Også de andre ungdomspartiene merker stort engasjement.

Skoledebatt

Leder i Rogaland Unge Høyre, Morten Landråk Asbjørnsen, her med FpUs Atle Simonsen, merker stor medlemsvekst før valget.

Foto: Johan Mihle laugaland / NRK

Skoleungdom melder seg inn i de politiske partiene nå i valgkampen. Etter terrorangrepet for to år siden opplevde ungdomspartiene med AUF i spissen rekordtilstrømning, og også i år rapportere partiene om stor pågang fra unge som vil være medlem.

– Vi har i hvert fall fått 50–60 nye medlemmer til nå i valgkampen. Vi satte oss et mål om hundre før valget, som vi aldri trodde vi skulle klare. Vi har gått god drahjelp nå fra Haugesund, sier Morten Landråk Asbjørnsen, leder i Rogaland Høyre.

På en formiddag klarte partifellene i Haugesund å rekruttere 40 nye medlemmer på Vardafjell videregående.

Skoledebatt

Skoledebatt på Bergeland videregående i Stavanger.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK

– Må ha noen å diskutere med

Og også de andre partiene melder om medlemsvekst.

– Det er ganske kult. Vi synes også det er bra at de andre rekrutterer. Det viktigste for oss er ikke at vi får alle medlemmene, for vi må jo ha noen å diskutere med også, sier Kristian Helgeland som leder AUF sitt lokallag i Haugesund.

AUF er det største ungdomspartiet nasjonalt og lokalt, og har passert 500 medlemmer i Rogaland i år. Helgeland syns det er kjekt at folk melder seg inn i AUF, men og i de andre ungdomspartiene.

– Om du blir medlem i AUF, FpU, Unge Venstre eller samme hvilket ungdomsparti, så er det viktig at du viser at du har en stemme og at du bruker den på en bra måte, sier han.

3000 medlemmer på seks måneder

Også de Grønne har merket stor medlemsvekst.

– Det har vært fantastisk. Det har eksplodert både her lokalt og nasjonalt. Det er intet vi ønsker mer. Vi trenger alle kreftene vi kan få for å drive valgkamp i innspurten. Bare i Stavanger har vi ønsket velkommen ti nye medlemmer denne uken her. Vi trenger alle vi kan få, sier Hanna Serafina Kvam I Grønn Ungdom.

– Miljøpartiet de grønne har nå 5000 medlemmer. I januar hadde vi 2000 medlemmer. Det er en helt vanvittig økning sier Guri Barka Martins, fylkesleder i Rogaland Grønn Ungdom.

Laster Twitter-innhold

– Fortsatt ekstra oppslutning etter 2011

Etter 22. juli 2011 merket mange av ungdomspartiene en enorm medlemsvekst.

– Det var et helt spesielt år, men likevel tror jeg vi kommer til å få en stor medlemsvekst videre også. Det som skjedde for to år siden satte politikk på kartet. Det viste at det ikke er en selvfølge at vi har det slik vi har det i Norge. Du må ha en stemme og vise at du bruker den, sier Morten Landråk Asbjørnsen.

Skolevalg

Skolevalg på Bergeland videregående i Stavanger.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK