Får fortsatt drikke sprit til 03.00

Siddiser får fortsatt drikke sprit til klokken 03.00. Det ble vedtatt i Stavanger bystyre mandag kveld.

Alkohol

Det vil fortsatt bli skjenking frem til klokken 03.00.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Jone Andersen i Arbeiderpartiet gikk imot sitt eget parti og stemte Høyre sitt forslag da det i dag skulle avgjøres hvordan skjenkereglene skulle bli fremover. Han sørget derfor for at Høyre, Frp og Pp fikk flertall for sitt syn i debatten, noe som betyr at skjenkeringen avskaffes og at det fortsatt vil bli skjenking til klokken 03.00. I tillegg får også 20-åringer nå lov til å gå på nattklubb, hvor grensen før var 21 år.

Beklager på vegne av partiet

Bjelland mener at resultatet er en ytterligere forverring i forhold til hvordan det har vært før, og signaliserer at partiet ikke er glad for vedtaket som ble gjort i kveld.

Cecilie Bjelland

Cecilie Bjelland er flau over det som skjedde i bystyresalen mandag kveld.

Foto: Ole-André Lagmandokk / NRK

– Dette var veldig trist både fordi vi hadde en sjanse til å få en innstramming på skjenkeretningslinjene i Stavanger som hadde vært bedre for byen. Det aller tristeste er allikevel at det er en representant i Arbeiderpartiet som helt overraskende står for en sånn utvikling og det må jeg bare beklage på vegne av partiet. Det er veldig synd at det er vi som svikter i siste øyeblikk, sier Bjelland.

Arbeiderpartiet ønsket selv at skjenkingen skulle stenges klokken 01.00.

Intern konflikt i partiet

– Dette dreier seg om en intern konflikt i Arbeiderpartiet der Andersen har ligget i langvarig konflikt med gruppeleder og dermed velger, uten å varsle noen, å stemme med de andre partiene. Jeg tror de fleste sitter igjen med en flau bismak i munnen, sier Bjarne Kvadsheim (Sp).

Bjarne Kvadsheim

Bjarne Kvadsheim mener at vedtaket burde blitt fattet på en annen måte.

Foto: NRK

Han henviser til Jone Andersen som i fjor anmeldte Cecilie Bjelland for ærekrenkelse fordi hun skal ha fortalt flere at han skal ha voldstruet henne. Anmendelsen ble henlagt av politiet.

– Jeg vil si at det som skjedde i dag er veldig pinlig og flaut som gruppeleder. Det er trist når en gruppe signaliserer noe og ikke stemmer på den måten. Dette vil bli tatt opp og diskutert i Arbeiderpartiet for sånn som dette skal vi ikke oppføre oss, heller ikke ovenfor andre partier, sier gruppeleder Cecilie Bjelland (Ap) til NRK.

Vil få etterspill

Kvadsheim tror at dagens resultat vil få etterspill i partiet.

– Det ble flertall, så jeg tror at det er et greit vedtak. Allikevel likte jeg ikke måten dette ble gjort på. Andersen burde heller spurt om fritak, og det burde skjedd på en måte der partiene stemte i tråd med det de hadde varslet på forhånd. Dette har ingenting med politikk å gjøre, sier Kvadsheim.