Vil ha tips om ung mann etter overgrep mot skolejente

JÆREN (NRK): Politiet ber om tips om en ung mann etter at en jente i barneskolealder skal ha blitt utsatt for et overgrep på vei hjem fra skolen.

Politiet overvåker skolevei på Lye

Politiet overvåket skoleveien på Jæren i morges

Foto: Carina Johansen / NTB

Politiet fikk melding om hendelsen tirsdag ettermiddag. Det ble gjennomført tilrettelagt avhør av jenta samme kveld. På bakgrunn av avhøret ber politiet nå om tips om en mann.

Det skal være en ung mann i 15–20 årsalderen.

– Vi gikk først ut og ba publikum om tips om en voksen mann, men justerer nå dette, sier leder for personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt, Bjørn Kåre Dahl.

– Vi vil på nåværende tidspunkt ikke kommentere hvilke ytterligere beskrivelse som er gitt av potensiell gjerningsperson. Årsaken til dette er at vi ønsker mest mulig upåvirkede forklaringer fra vitner, sier Dahl.

Mange på vei hjem fra skolen

Overgrepet skal ha skjedd da jenta var på vei hjem fra skolen i Time kommune på Jæren mellom klokken 13 og 13.30.

To skoler i området avsluttet undervisningen i samme tidsrom. Med andre ord kan mange barn og ungdommer ha vært i nærheten da overgrepet skal ha skjedd.

Politiet ønsker å kartlegge disse personene for å få et bilde av hva som har skjedd. De ber også foreldre om å bistå, og oppfordrer dem til å ta kontakt med politiet.

Har mottatt rundt 20 tips

Det er gjennomført flere vitneavhør, i tillegg til avhør av den fornærmede jenta. Det er også gjort rundspørringer i Lye-området, samt gjennomført kriminaltekniske undersøkelser på det antatte åstedet.

Dette arbeidet fortsetter onsdag.

Politiet har så langt fått rundt 20 tips i saken.

– Det videre arbeidet går nå ut på å sammenstille og følge opp informasjon som politiet har fått, sier Dahl.

Ingen er foreløpig pågrepet. Politiet ønsker kontakt med alle som har sett noe mistenkelig.