Normal

Ennå utrygt å gå inn i Verksgata 31

Brannteknikere skulle egentlig ha starta undersøkelsene av branntomta i Stavanger i dag, men må utsette jobben en dag til.

Branntomt i Verksgata 31 i Stavanger

Det er fremdeles fare for at gjenstander faller ned i bygninga som brant onsdag. Mandag var anleggsmaskiner på plass for å sikre bygningen slik at kriminalteknikere kan gå inn.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Silje Matre

Silje Matre.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

– I dag har vi kun hatt sikring av branntomta, slik at vi kan gå inn og jobbe på en forsvarlig måte, sier kriminaltekniker Silje Matre.

Brannen i Verksgata 31 og 33 i Stavanger starta om ettermiddagen onsdag sist uke. Etter rundt to timer var det klart at det ikke hadde vært noen inne da det begynte å brenne, men de materielle skadene var store.

Fare for at bygningsdeler faller ned

På grunn av røyk og giftige gasser kunne ikke kriminalteknikerne starte sine undersøkelser rett etter at brannen var slokka, men planen var å begynne fredag. Fredag blei imidlertid arbeidet utsatt til mandag.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Branntomt i Verksgata 31 i Stavanger

Bygninga fikk store skader under brannen, som starta ved 15-tida onsdag ettermiddag.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Men heller ikke i dag kunne undersøkelsene begynne. Det er ennå fare for at deler av den kraftig brannskadde bygningen faller ned. T. Stangeland Maskin har mandag hatt anleggsmaskiner i bygningsmassen for å sikre best mulig.

– Det har vært en del brannedfall, og det vil vi helst få vekk før vi kan gå inn og jobbe, sier Matre.

Ingen teori om hvordan brannen starta

I 2012 fant brannvesenet flere mangler ved brannsikkerheten i bygget. Det er foreløpig ikke mistanke om at brannen var påsatt, men politiet eller brannvesenet har heller ingen teorier om hva årsaken er.

– Vi må bare gå inn og begynne å jobbe med det som en helt vanlig brann. Lese brannskadebildet, og se på de innvendige skadene. Før det kan vi ikke si noe som helst, sier Matre, som regner med at de kan begynne tidlig tirsdag morgen.

Se bilder fra brannen i galleriet under.