NRK Meny
Normal

Enda en voldtekt

En 20 år gammel kvinne har anmeldt en overfallsvoldtekt i Stavanger sentrum.

Aksjon mot voldtekt
Foto: NRK

Den 20 år gamle kvinnen anmeldte voldtekten 16.mai, tre dager etter at voldtekten skjedde.

- Hun var sterkt preget av det som hadde skjedd, og var mest opptatt av å komme seg hjem etter voldtekten for å beskytte seg selv. Det er nok grunnen til at det gikk noen dager før hun anmeldte voldtekten, sier politioverbetjent Kristian Johansen ved Stavanger politistasjon.

Så ikke gjerningsmannen

Kvinnen var ute og gikk en kveldstur tirsdag 13. mai. Hun var på vei hjem gjennom Kiellandhagen ved Breiavatnet da hun ble grepet bakfra av en ukjent mann og lagt i bakken og voldtatt.

- Dette skjedde mellom kl.23 og kl.23.30. Kvinnen så ikke gjerningsmannen så mye at hun kan beskrive han, men hadde sett en mann like før overfallet som kom fra hotel Atlantic. Han er vi interessert i å komme i kontakt med, sier Johansen.

Mannen skal være mellom 20 og 30 år, mellom 175 og 180 centimeter høy og med normal kroppsbygning. Han er brun i huden og trolig ikke etnisk nordmann. Han var kledd i mørke klær i ungdommelig stil.

Voldtekten ble stanset

- Voldtekten ble stoppet mens den var i gang på grunn av folk i nærheten begynte å rope. Da stakk gjerningsmannen av, forteller Johansen.

Det er ennå ikke klart om det sikret biologiske spor etter voldtekten. Det er ingen sammenheng mellom det som har vært beskrevet i denne saken og i de andre voldtektsakene som har vært siden nyttår i Stavanger, ifølge Johansen. Politiet er interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha sett eller hørt noe i nærheten av Kiellandhagen.