Kvinne i 40-årsalderen omkom i trafikkulykke

Den omkomne er en kvinne i 40-årsalderen, bosatt i Tysvær kommune.

Trafikkulykke på Sunnfør

Det var en kvinne i 40-årsalderen, bosatt i Tysvær kommune som mistet livet i trafikkulykken ved Sundfør fredag ettermiddag, ifølge Haugesunds Avis.

Politiet opplyser at kvinnen leide en hest, som hadde forvillet seg ut på E39, langs veien, da hun ble påkjørt av et vogntog.

Ikke beslag av førerkort

Det var like før klokken 13.30 at politiet fikk melding om en trafikkulykke på E39 ved Sundfør i Tysvær kommune, like sør for fylkesgrensa mot Hordaland.

Kort tid etter bekreftet politiet at en person var omkommet i ulykken.

Sundfør

Veien var stengt i begge ender på E39 ved ulykkesstedet, ved Hodnafjellet og på Haukås. Klokken 18:00 ble veien åpnet igjen.

Foto: Thomas Halleland

– De involverte i ulykken er et vogntog og en myk trafikant, sier Norunn Byrknes i Sør-Vest politidistrikt.

Det er 80-sone på strekningen der ulykken skjedde. Det er ikke tatt beslag i lastebilsjåførens førerkort og det er ikke mistanke om rus eller promille.

Veien åpen igjen

Sundfør-kø

I flere timer stod trafikken helt stille på E39 ved Sundfør på begge sider av ulykkesstedet.

Foto: Thomas Halleland

Veien var i lang tid stengt, både ved Hodnafjellet og på Haukås, mens krimteknikere undersøkte ulykkesstedet. Dette arbeidet er nå avsluttet, og veien ble åpnet like før klokken 18:00, ifølge politiet.

Ingen andre biler var involvert i ulykken. Ingen andre skal heller være skadet, ifølge politiet i Sør-Vest politidistrikt, avdeling Haugesund.

– Sjåføren av vogntoget blir tatt hånd om av helsepersonell, sier operasjonsleder, Rune Plassen.