NRK Meny
Normal

Dykker satt fast på elleve meters dyp – mistet livet

22-åringen, som ble sittende fast under vann på Westcon i Ølen, døde på sykehus fredag etter ulykken onsdag i forrige uke.

Westcon i Ølen

Den 22 år gamle dykkeren som ble sittende fast under vann i Ølensvåg i Rogaland i forrige uke, mistet livet.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Onsdag morgen 27. januar fikk politiet melding om at en mann satt fast under vann i forbindelse med dykkerarbeid i Ølensvåg i Vindafjord. Dykkeren ble hentet opp og flydd til Haukeland sykehus.

To dager senere døde mannen. Den omkomne er 22 år gamle Sondre Birkeland fra Haugesund.

– Alle våre tanker går til mannens familie og nære. Det er helt tragisk det som har skjedd, seier administrerende direktør Bjørn Schulz AD Offshore, mannens arbeidsgiver, til Haugalandsnytt.

Etterforsker arbeidsulykken

Ulykken skjedde da mannen, som var yrkesdykker, drev vedlikehold på riggen Henry Goodridge. Kollegene fikk mannen løs, opp på land, og startet hjerte- og lungeredning, men 22-åringen var bevisstløs da han ble frakta til sykehus.

– Mannen jobbet med å rengjøre betong på omtrent elleve meters dyp da han satte seg fast. Han fikk rask bistand, men dessverre ikke fort nok til at livet kunne berges, sier Vindafjord-lensmann Arild Austrheim.

Politiet vet fortsatt ikke årsaken til ulykken, men vet hva som skjedde.

– Vi har nå dannet oss et bilde av hva som skjedde. Det er foretatt en del avhør, vi har hentet inn kriminalteknisk bistand i forhold til sjekk at utstyr. Arbeidstilsynet har vært også vært på plassen, og gjort sine undersøkelser. Det er likevel for tidlig å slå fast hva som var årsaken til ulykken, sier Austrheim.