Drarvik dømt for sex-sjikaner

Den permitterte ordføreren i Suldal, Andreas Drarvik, ble i Gulating lagmannsrett dømt til 75 dagers fengsel for seksuell sjikanering mot en 32 år-gammel Sauda-kvinne.

Andreas Drarvik i retten
Foto: NRK

Drarvik er dømt til fengsel i 75 dager med to års prøvetid. Men han må ikke betale oppreisning til Sauda-kvinnen.

Drarvik var tiltalt for å ha oppført seg seksuelt krenkende mot Sauda-kvinnen i halvannet år. Men han ble frifunnet i Ryfylke tingrett tidligere i år.

I Gulating lagmannsrett ble Drarvik dømt etter tiltalen.

 

Aktor mente at Drarvik sine mange nattlige opphold i nærheten av saudakvinnens hus var rene kontroll og spionasjeturer. De gangene han ble oppdaget kom han med ulogiske og merkelige forklaringer for sitt nærvær.

Drarvik var også tiltalt for flere tilfeller av sjikanøs skribling på huset til Sauda-kvinnen fra august 2003 til februar 2005.

Hevdet han var uskyldig

Selv nektet han for dette og hevder å ha alibi for to ganger da det ble skriblet sjikanøse ord på kvinnens vegg.

Drarvik sin forsvarer, Anne Kroken hevder i sin prosedyre at politiet har etterforsket for lite rundt sjikaneringen av Sauda-kvinnen. Kroken poengterte i sin prosedyre at ingen har sett Drarvik skrible på kvinnens hus.

Forsvareren erkjenner at tiltalte har oppført seg underlig til tider, men påpeker at det ikke er ulovlig å sove i en bil eller komme kjørende nattestid for å sjekke om det står bra til med kvinnen. Hun mener også at skriftprøvene ikke er avgjørende.

Enstemmig i Gulating

Aktor festet imidlertid ikke lit til Drarvik sin forklaring om at han har alibi for skriblingen. Han mente også at Kripos sin analyse av skriftprøvene tydet på Drarvik har skrevet de sjikanøse ordene.

- Jeg føler dommen nesten som et overgrep, men livet går videre, sa Drarvik etter at dommen falt.