Drarvik-comeback

Formannskapet i Suldal innstiller seg motvillig på at Andreas Drarvik er på vei tilbake som ordfører i kommunen.

Andreas Drarvik
Foto: NRK

Den sjikanedømte ordføreren hadde frist til i går med å svare på om han ville ta imot en sluttpakke fra kommunen.

Drarvik har ikke takket ja, dermed må vi anta at han vil tilbake i politikken sier fungerende ordfører i Suldal, Hans Sæter.

 

Formannskapet i Suldal bestemte i ettermiddag å trekke tilbake tilbudet om sluttvederlag etter at Drarvik selv ikke har godtatt tilbudet.

Dermed er det klart for et  nytt kapittel i det lange og noe underlige etterspillet etter sexsjikanedommen mot Drarvik.

Suldalsordføreren ble permittert etter at han ble funnet skyldig i seksuell sjikanering av en kvinne fra Sauda og dømt til 75 dagers betinget fengsel.

- Vi ga Drarvik et råd gjennom en pressemelding som ble sendt ut den 6/10 hvor vi ba ham om å søke fritak fra sine politiske verv, sier Sæter.

Skal til helseundersøkelse

- Etterbetalingen faller vekk, sier Hans Sæter. Vi har fått tilbakemelding fra advokat Anne Kroken om at Drarvik ikke vil uttale seg noe om sin politiske framtid før han har vært på en legesjekk 25. oktober i forbindelse med et større hjerteinfarkt han hadde i vår. 

Anne Kroken sier at kommunen har visst om Drarviks helseundersøkelse og hun synes det er unødvendig av kommunen å fatte dette vedtaket.   

I sin fulle rett til å komme tilbake

Situasjonen fører til hodebry i Suldal. Problemstillingen er nemlig den at Drarvik er i sin fulle rett til å komme tilbake som ordfører, om formannskapet vil eller ikke. 

Får støtte fra folk

- Han har lyst å komme tilbake, særlig på bakgrunn av at det er mange som støtter ham.  Folk sier til Drarvik at de ønsker at han skal komme tilbake og fortsette som ordfører ut denne perioden, sier Anne Kroken.